Sikkerhet om bord

Sikkerhetsliner og taulåsing fra Spinlock

Sikkerhetsliner og taulåsing fra Spinlock

Spinlock har flere nyheter for sesongen 2009, blant annet i avdelingenfor sikkerhet. De har lansert nye sikkerhetsliner og nye taulåser.

Publisert Sist oppdatert

LINER. Deres nye sikkerhetsliner skal være bedre på «alle mulige» måter og produsenten har lagt vekt på å lage liner som er «anonyme» slik at de er minst mulig i veien, slik at seileren faktisk bruker dem.

Den nye sikkerhetslinen, som Spinlock kaller «Race Safety Lines», er designet for bruk sammen med vesten «Deckvest», og den er utstyrt med en ISAF-godkjent overlast-indikator som forteller deg om linen er blitt belastet med mer enn 500 kilo. Linen kommer i to versjoner: med to eller tre karabinkroker for fastsettelse.

KNIV. En god sikkerhetsline hjelper lite om linen i seg selv er blitt en sikkerhetsrisiko. Det kan være situasjoner hvor du raskt trenger å kutte linen og til dette har Spinlock kommet med «S Cutter». «S Cutter» er en liten kniv som kommer i et futeral du kan feste på vesten. Den er spesiallagd for å kutte sikkerhetslinen.

SIKKERHETSKNIV: Denne kniven er ment for å kappe sikkerhetslinen om du skulle trenge det.

 

TAULÅS. Spinlocks nye taulåser har den engelske produsenten kalt ZR. Dette er såkalte «winch release» taulåser hvor du er avhengig av å vinsje tauet litt inn før du kan løse ut taulåsen.

Av fordelene Spinlock nevner om den nye taulåsen er: Stor holdeevne, 1500 kilo, den passer til 10–14 mm tauverk og den veier 25% mindre enn det de kaller en typisk taulås for 800 kilos laster.

Taulåsen ZR er tiltenkt båter fra 38 til 50 fot.

JAMMER: ZR skal kunne holde 1500 kilo og veier 25% mindre enn ikke fullt så tøffe låser.

 

Les mer hos www.skaane.no.