NYTT: Ronstan har nylig lansert vinsjer. Nå blir de en del av Wichard.

Wichard kjøper Ronstan

Franske Wichard kan nå tilby det meste av dekksutstyr under mange ulike merkevarer.

Publisert

Franske Wichard Group har er aggressiv oppkjøps strategi, og Australske Ronstan er bare ett av mange merker gruppen har overtatt de senere år.

Wichard er kjent for kroker og sjakler under eget merkenavn, men er nok langt større på medisinske proteser av titan som de har produsert siden 1978. Wichard industry produserer også deler til fly, bil og militær industri.

Kjente merkevarer

De siste 20 årene har Wichard Group kjøpt seg store innen seilbåtmarkedet. I 2002 kjøpte de ProFurl, det franske alternativet til Seldens Furlex. I 2012 tok de over Sparcraft master og Facnor rullesystemer. I 2018 overtok de Lorima, en fransk produsent av karbonmaster. Lorima har kontrakt med IMOCA-klassen, og leverer entype-rigg til 60-foterne. I 2022 kjøpte de Courant, en produsent av tau og klatreutstyr.

Australsk produsent

Med kjøp av Ronstan kan Wichard Group nå også tilby blokker og vinsjer, og har det meste av dekksutstyr i sin portefølje. Ronstan har også vært oppkjøpere, og overtok i I 2001 danske Frederiksen Boat Fittings, spesielt kjent for sine kulelagervogner. I 2010 kjøpte Ronstan opp Andersen Winches, også danske.

I sommer lanserte Ronstan egne vinsjer.

Økt konkurranse

Det er nok særlig mot seilbåtprodusentene at Wichard Group nå slår hardt. Verftene ønsker å fa færrest mulig leverandører. Her stiller også Seldén også sterkt. Wichard Group vil nå også få et sterkere forhandlernett.