SKADET: «Vestas» kolliderte med fiskebåt med døden til følge.
SKADET: «Vestas» kolliderte med fiskebåt med døden til følge.

Tragisk innspurt i Volvo Ocean Race

En kollisjon mellom «Vestas» og en fiskebåt førte til et tragisk dødsfall.

Publisert Sist oppdatert

Den dansk/amerikanske Vestas 11th Hour kolliderte i går kveld, kl 02.00 lokal tid med en lokal fiskebåt, på vei inn mot mål i Hong Kong. Fiskebåten sank og ti fiskere havnet i vannet. Seilerne på «Vestas» sendte ut mayday-melding. En av fiskerne var hard skadet, og fløyet til sykehus med helikopter hvor han døde noen timere senere. Ingen av seilerne på «Vestas» ble skadet. 

Kunne ha skjedd før

Det meldes om at fiskebåten var uten lanterner og AIS. Noe som er vanlig i dette farvannet. 

– Dette er ikke overraskende. Det kunne ha skjedd tidligere også. Når vi seilte inn til India opplevde vi det samme. Vi kom i 15 knop i mørket, og måtte manøvrere oss gjennom felt av hundrevis av små fiskebåter, forteller Gustav Morin som seilte med «Ericsson3» i 2008/2009. 

Spørsmål om godt sjømannskap vil komme opp. Det vil sikkert også bli spørsmål om hvor disse raske båtene bør seile. 

Stor skade

«Vestas» har fått ett digert hull på babord side, fremme i skroget. Skaden vil skape utfordringer for laget, som også gikk på grunn under Volvo Ocean Race for fire år siden. 

– Vi hadde en delaminering i skroget, og måtte bytte ut det skadete området. Det var svært krevende, og tok tid. Skaden på «Vestas» er mye større. Jeg tviler på om de rekker å reparere båten før neste start, uttaler den tidligere Volvo Ocean Race deltageren. 

Detaljene rundt kollisjonen er ikke kjent, men ut fra bildene kan det virke som at «Vestas» kom fra styrbord, og at fiskebåten har kollidert inn i seilbåten. 

Inn for egen maskin

 

«Vestas» lå på andreplass da ulykken skjedde. Båten brøt, og kom inn til havn for egen maskin. Etappen ble vunnet av «Scallywag»