Sunfast 3300 var aktuell for OL 2024

Nei til doublehanded mix i OL

Brevet fra IOC som styret i Word Sailing hadde fryktet kom tidligere i denne uken

Publisert Sist oppdatert

Det har lenge versert rykter om at IOC ville underkjenne World Sailings vedtak fra årsmøtet i Sarasota 2018 om å erstatte Finnjolle med en tomanns kjølbåt for et blandet lag i en offshore regatta. Dette ble en kjernesak for Kim Andersen og hans styre som gikk langt for å få den nye klassen gjennom i OL programmet for 2024 i Paris.

Nå foreligger det endelige avslaget fra IOC, basert på følgende kriteria: Deltakelse, sikkerhet, omfang og kompleksitet. Kostnader og kompleksitet ved overføring i media. Mangel på muligheter for å arrangere relevant VM før OL

Må komme med forslag innen begynnelsen av juni

World Sailing er bedt om å fremkomme med et alternative forslag til IOCs Executive komités møte 8. juni. I forslaget skal det hensyntas relevans til ungdom, innovasjon, utbredelse og deltakelse av de beste utøverne, kjønnsmessig balanse gjennom blandede eller frittstående øvelser, prioritere universell og maksimal tilgjengelighet, tidligere testet i verdensmesterskap organisert av World Sailing, må ikke øke kostnadene og kompleksiteten i avviklingene av OL 2024, må avvike minst mulig fra programmet for Tokyo 2020 og ikke minst bruk av eksisterende anlegg.

Håp for Finnjollene

Hva World Sailing nå vil foreslå gjenstår å se. Klasseklubbene for Finnjolle og E-jolle har foreslått en mixed event der resultatene for Finnjolle (menn) og E-jolle (kvinner) slås sammen. En annen mulighet er Finnjolle i kombinasjon med 470 for kvinner, og vi kjenner til det er interesse for å utvide kiting til en klasse for menn og en for kvinner. Den nye typen windfoilers med oppblåsbar wing som gjør det mulig å seile 2-3 ganger vindens hastighet i 6-7 knops vind vokser imidlertid veldig og kan utfordre kiting.