Forventer ett tøft verdensmesterskap

Stanislav Strobl og Tobias Malach fra Tjekkia er fornøyde om de fullfører.

Publisert Sist oppdatert

Tirsdag starter ORC doublehanded VM, og nå fylles bryggene til KNS på Dronningen med deltagerbåter. Ett av de 29 lagene som seiler den minste klassen er Stanislav Strobl og Tobias Malach. Det er klassen med flest båter. Det er 25 i den mellomste klassen, og 15 i den største. 

Tsjekkerne skal seile X-362 Sport «Xoco». Å vinne kan bli dyrt. Da har Strobl sagt at han skal kjøpe en strøken J/99 som ligger ute til salgs. Gutta seilte også EM i fjor, den gangen i en Dehler 30 OD.

Kjenner miljøet

Stanislav Strobl og Tobias Malach ble imponert over de norske båtene under EM i Danmark i fjor, og kjenner mange av båtene som de skal konkurrere mot nå. De seilte også Skagen Race, og fikk et godt inntrykk av å seile i Skagerrak.

First 34.7 «Lethe» vant i fjor, og er favoritter i år. Bavaria Match «PuraVida» vant Skagen Race og har også god fart. Det deltar også en X-362 Sport fra Polen.

PROGNOSE: Natt til torsdag kan bli tøff i Skagerrak.
XOCO: Tjekkerne skal seile X-362 Sport.
VM: Stanislav Strobl og Tobias Malach fra Tjekkia er fornøyde om de fullfører.

Usikker prognose

Det skal bygge seg opp et lavtrykk over Oslo til uka. Hvor dette havner vil avgjøre vindretningen. Slik det er nå, så kan det bli medvind ut fra start, og senere kraftig sørvest. Natt til torsdag kan bli tøff i Skagerrak. 

Det er fremdeles ikke kjent hvordan banen vil bli lagt, men det er snakk om en Skal Race-type. Da blir det ned til Kristiansand, over til Svenskekysten og tilbake til mål i Tønsberg. Starten kan bli flyttet litt ut i fjorden. 

Mer info om mesterskapet her

.