…og så over til SailGP

Klarer danskene å holde sølvplassen. Det er spørsmålet når Rockwool-laget møter verdenseliten denne helgen.

Publisert Sist oppdatert

Det er flere omrokeringer innen lagene nå før en ny rundet i sesong fire i SailGP setter i gang i Dubai denne helgen. Det betyr nok en helg klistret til skjermen for å se seilsport, denne gangen i foilende 50-fots katamaraner, mot 40-fots foilende enskrogs forrige helg. Mange av de samme seilerne deltar både i America’s Cup og i SailGP, men nå seiles det i den Persiske bukt, og ikke i Rødehavet. 

DANMARK: Det danske laget har seilt seg opp i toppen av SailGP, og kan løfte seg enda mer under regattaen i Dubai denne helgen.
DANMARK: Det danske laget har seilt seg opp i toppen av SailGP, og kan løfte seg enda mer under regattaen i Dubai denne helgen.
PERM: Tom Slingsby, som også ble Årets seiler i 2023, borblir hjemme med sin gravide kone.
OMROKKERING: Jimmy Spitthill kommer inn på det Australske laget under regattaen i Dubai.

På pappapermisjon

Det er Tom Slingsby og Australia som leder SailGP sammenlagt, syv poeng foran Danmark, og 11 poeng foran USA. Det er nå ti lag med i SailGP, som gjør seilingen enda mer spennende og utfordrende. Av de nye lagene er det Sveits og Tyskland som sliter mest, og ligger på bunnen av tabellen, mens Canada ligger på en syvende plass.

Tom Slingsby skal bli pappa, og blir hjemme med sin kone, og de venter sitt første barn. Inn som skipper på det Australske laget kommer Jimmy Spithill som er ute av det amerikanske laget. Det amerikanske laget har bestemt seg å bli helt amerikansk, og dermed var det ikke plass til australske Spithill.

Etter gjesteopptreden på det australske laget skal Spithill lede et nytt italiensk lag. Jimmy Spithill er også med på det Italienske America’s Cup-laget.

DUBAI: SailGP seiles denne helgen i Dubai. Emirates Great Britain SailGP Team med Ben Ainslie som skipper forbi Burj Khalifa og Dubai skyline under teningsseiling denne uken.
TRANGT: Det blir trangt på banen nåt 10 F50 konkurrerer i 40-50 knop.
TRANGT: Det blir trangt på banen nåt 10 F50 konkurrerer i 40-50 knop.

Mulighet for Danmark

Det blir spennende å se hvordan det australske laget vil yte med ny skipper. Det kan bli en mulighet Nicolai Sehested og det danske Rockwool-laget å ta nye viktige poeng.

Det blir også spennende med det amerikanske laget som nå får Taylor Canfield som skipper. USA mister også vingetrimmeren Paul Campbell som flytter over på det canadiske laget.

Omskifting på laget over og under Danmark kan gjøre dem sterkere.

SailGP kan følges på YouTube, og seilingen starter kl 11.00 på lørdag og søndag.

RESULTATER: Slik er stillingen i SailGP før runden i Dubai setter i gang.