Dramatikk i SailGP

Danmark manglet ett poeng for å få plass i finaleseilasen, men snakkisen ble New Zealand.

Publisert

Fjerde sesong av SailGP startet i sommer, og nå er det ti lag som deltar. Denne helgen var det regatta i Saint-Tropez i Frankrike. Her ble det Ben Ainslie og Emirates Great Britain som vant, men ligger bare som nummer fire denne sesongen, en sesong hvor Danmark har vist muskler. De ligger nå på tredjeplass bak Australia og Spania. Dette er Bem Ainslie første seier siden andre sesong av SailGP.

Tyskland er det ferskeste laget, og avanserte i sesongens tredje regatta opp til en syvende plass, men ligger på bunn sammenlagt.

FINALE: Storbritannia, Australia og Spania kom seg til finalen i Saint-Tropez.
RESULTATER: GRB på topp, og Tyskland avanserer.
SAMMENLAGT: Australia leder sesong 4 sammenlagt, med Danmark på tredjeplass.

Vingen kollapset

Vingmasten på New Zealands båt falt sammen etter seilasen lørdag. Båtene seilte da med 29 meter høy rigg, riggen for lettvind. Da brukes et større mellom stykke som øker mastehøyden med fem meter.

Riggen kolapset helt uventet, og riggen falt ned over mannskapet, men ingen ble skadet.

Kollapsen førte til av laget fra New Zealand ikke fikk fullført regattaen. Det byr også på utfordringer å få utstyrt båten med ny mast før neste mesterskap i Taranto, Italia 23.-24. september. Reserveriggen befinner seg i New Zealand. SailGP har bare en reserverigg etter lynnedslag i Singapore og en stormbyge i Sydney har gått hardt utover utstyret.

KOLAPS: Vingmasten faller helt uventet til lo av båten.
SNIDDET: Riggen var nær å treffe mannskapet i den den falt i sjøen.

Ukjent grunn

Bilder avslører at masten bøyer seg mot lo før kollapsen. Heldigvis er disse båtene utstyrt med all slags type sensorer som forhåpentligvis vil gi svar. Foreløpig er det satt en stopper for å seile med den høye 29 meter riggen.