Norgesmesterskap med pengepremier

Du tror kanskje seiling er dyrt, ikke e-seiling. Her kan du melde deg på for 200 kroner, og vinne 6000 kroner.

Publisert

Årets første NM i seiling starter alt 10. januar, og kan seiles fra sofakroken, tørt og varmt, og helt fritt for fare for virussmitte. I skrivende stund er det bare 26 påmeldte seilere til NM, noe som er overraskende lavt. Det gir en større sjanse til å tjene prispenger, og også økt sjanse for billett til Mestrenes mester 2022.

I 2021 var det 112 påmeldte seilere til mesterskapet.

Over lang tid

Første seilas holdes alt om en uke, mandag 10. januar, men finalen er ikke før 28. mars. Det er en lang vei frem til finalen.

Det er fem regattaer i grunnserien, og hver regatta består av opptil tre seilaser. Hver av disse regattaene starter kl. 20.00, de fleste på en mandag.

Selve finaleseilasen vil bestå av opptil fem seilaser med et felt av de 20 beste seilerne fra grunnserien. Her starter alle de 20 båtene med null poeng.

På mobil eller PC

NM i e-seiling arrangeres med appen VR inshore. Det er en gratis app, men du kan dra fordel av noen muligheter ved å bruke noen kroner på oppgradering av spillet. Appen fungerer på mobil og PC.

Under NM vil det bli seilt med båttypene 49er, J/70 og F50.

August Austefjord ble første norgesmester i e-seiling, og pratet med oss i SEILmagasinet om sin erfaring i nrmmer 6.-2021. Han beskriver seg selv som en seiler, og ikke gamer, og hadde han e-seilt i bare et drøyt halvår før NM.

– Alle seiler like fort, så starten er veldig viktig. Det gjelder også å følge med på banen for å se vindskift. Seilhåndteringen er ikke noe problem – spinnakeren går opp og ned med et tastetrykk, fortalte han til SEILmagasinet.

Du kan melde deg på arrangementet her.