FÆRDER: Kun 50 båter og 50 seilere i en annerledes Færderseilas i 2020.
FÆRDER: Kun 50 båter og 50 seilere i en annerledes Færderseilas i 2020.

Færderseilasen går solo

Med et tak på 50 deltakere har KNS bestemt at årets Færderseilas blir kun for soloseiere

Publisert Sist oppdatert
KNS: Anders Kristensen har jobbet hardt for å få flere klasser til Færderseilasen.
KNS: Anders Kristensen har jobbet hardt for å få flere klasser til Færderseilasen.

Årets Færderseilas går av stabelen lørdag 13. juni med start og innkomst i Drøbak. KNS har valgt å følge myndighetenes råd om maksimalt 50 deltakere og går derfor bort fra den opprinnelige tanken om også å inkludere båter der hele besetningen kommer fra samme husstand. Nå skal fjordens shorthandedseilere få bryne seg på å seile solo, på en bane rundt Tristein eller Hollænderboen. De første båtene vil ventelig være i mål i løpet av natten til søndag. Deltakerne må av sikkerhets hensyn selv sende ut sine rundingstider til KNS som dermed vil kunne beregne interims resultatlister. Tid og sted for premieutdelingen vil bli annonsert senere.

Seilmagasinet registrerer en viss skuffelse i seilermiljøet over at seilasen bare er åpen for soloseilere. Det betyr at de som normalt seiler med to i båten må sette den ene på land, og at familielag som ville sette en litt annen farge på seilasen nå er eksludert fra å delta.

Anders Kristensen i KNS forteller imidlertid til Seilmagasinet at KNS har jobbet i flere måneder med å få med flere klasser og mer enn 50 deltakere, men hverken Norges Idrettsforbund eller Norges Seilforbund har gitt tillatelse til dette.

Shorthandedseilerne får en fin generalprøve på seilasen ved onsdagens Filtvedt Shortanded der et antall solo- og tomannslag skal seile tur-retur Tristein med Filtvedt som utgangspunkt.