HH Skagen race

SOLO: Eira Naustvik stiller med Sunfast 3200 «Cruella Devil» i singlehanden-klassen i HH Skagen Race.
SOLO: Eira Naustvik stiller med Sunfast 3200 «Cruella Devil» i singlehanden-klassen i HH Skagen Race.

Seiler alene til Skagen uten trening

Nytt i år er egen solo-klasse i HH Skagen Race, Eira Naustvik stiller i nyinnkjøpt båt.

Publisert Sist oppdatert
SPREK: Eira Naustvik seiler en Sunfast 3200, en båt egnet for shorthandseiling.
SPREK: Eira Naustvik seiler en Sunfast 3200, en båt egnet for shorthandseiling.

Eira Naustvik har byttet ut sin Albin Nova til spreke Jeanneau Sunfast 3200, en båt som er svært raskt når seileren har lært den å kjenne. Asker-seileren har blitt skikkelig bitt av basillen. Hun oppgraderte fra en Polo 28 til Nova for to år siden, som hun har brukt i Raymarine 2Star, og satser enda høyere med den ny innkjøpte bruktbåten i år.

– Jeg har hatt båten i tre uker, men jeg har vært alt for travel til å få tid til å trene med den. Jeg har kanskje seks timer om bord til sammen, Naustvik på telefon fra Oslofjorden. Hun legger båten i Horten, og satser på å sove lengst mulig ut på morgenen i morgen, slik at hun kan holde seg våken hele veien til Skagen. 

Seiler konservativt

– HH Skagen Race blir en treningstur, jeg har ingen sportslige ambisjoner. Målet er å komme frem og tilbake til Skagen uten å ødelegge noe, forteller soloseileren. Hun foretrekker å seile alene for å slippe å forholde seg til mannskap.

– Jeg skal seile konservativt, ikke ta sjanser, koke kaffe og spise sjokolade. Jeg er ikke redd for mangel av søvn. Ett døgn går bra, vil også klare to, forteller Asker-jenta.

Fornøyd med værvarselet

Det var meldt bankekryss, men nå ser det ut som at det blir østavind og slør. Da får jeg brukt Code 0, og det liker jeg, forteller Naustvik. Det er meldt sol på onsdag, men lite vind. Det blir regn torsdag kveld. Da er forhåpentligvis båtene i mål.

Det delta to andre Sunfast 3200 i HH Skagen Race, men begge disse seiler med to om bord.

– Om jeg klarer å være i mål før en av disse, så vill det være fantastisk, sier Naustvik. I singlehanded-klassen er det seks båter, fra MiniTransat-båt på 6,5 meter til Arcona 430. singlehanded-klassen starter kl 19.00. 

Eira Naustvik er nest beste jente på Shorthand tracking. Du finner den her. 

Les også: Oppsiktsvekkende båt i HH Skagen Race

 

 

PROGNOSE: Østavind ved soloppgang torsdag morgen.
PROGNOSE: Østavind ved soloppgang torsdag morgen.