HH Skagen Race

RASK: «Karma Police» vil ha gode muligheter under de meldte forholdene.

Hvem kommer først til Skagen?

Det blir driveføre ut fra Åsgårdstrand, men det kommer litt vind.

Publisert Sist oppdatert
YR: Det blir drømmeforhold ved soloppgang. Skarp slør i flatt vann.

Årets seilas til Skagen vil bli preget av lite vind og mye sol. Det vil stå mer vind ute i fjorden, slik at det blir de som gjør en god start vil tjene etter hvert som forholdene øker.

Det betyr at båter med gode lettvindsegenskaper vil ha best sjanser.

Vinden står fra sydøst ved midnatt ved svenskegrensen, men den skal vri mer mot øst mot morgenen, og øke. Da vil det bli gode forhold for båter med store flate sløreseil, som Code 0, mens moderne båter med liten fokk, og spinnaker kan slite. 

Væromslag

På formiddagen vil det være god vind fra øst-sørøst ved Skagen, men vil løye utover dagen, før den øker, og dreier til vest på kvelden.

Igjen betyr det at de raske båtene igjen får en fordel.

Tidlig, eller sen start

Det kan bli slik at de første båtene fremdeles ligger innenfor Slagentangen når siste start går. Det vil gjøre at det sannsynligvis ikke er noen fordel å starte tidlig. Open 60 «Galactic Viking» er den raskeste båten på papiret, men det spørs om vinden ikke er alt for lett or 60-foteren som er bygget for tøff havseilas.

Shaw  «Karma Police» er bare ni meter lang, men seiler fra det meste. Båten fra Holmestrand har vunnet både HH Skagen Race og Færder’n. Vi tror at den har store sjanser i år også, selv vippekjølen ikke kommer til sin rett. Vi tror det blir «Karma Police», eller «Raa Glede» som får den innerste plassen i havna i Skagen. 

Landmark 43 er også kjent for svært gode lettvindsegenskaper.

 

RÅ: «Raa Glede» har det som skal til for å seile fort i lite vind.