Hermann Tomasgaard vant medaljefinalen og sikret kvoteplass til OL
Hermann Tomasgaard vant medaljefinalen og sikret kvoteplass til OL

Mestertakter av Tomasgaard

Hermann Tomasgaard mot sin beste plassering i seniormesterskap

Publisert Sist oppdatert

Hermann Tomasgaard har mange topplasseringer i aldersbestemte klasser i store mesterskap, men har ennå til gode å nå helt opp blant de «voksne». I årets EM for Laser som nå er godt i gang med gullfinalene går nå Tomasgaard mot sin beste plassering noen sinne da han slo verdensmester Pavlos Kontides i begge seilasene fredag og nå ligger på 5. plass sammenlagt, kun syv poeng fra sølvplass.

EM Laser 2017
EM Laser 2017

Det ble en lang og vanskelig dag på vannet, med lite vind, store skift og mye sjø. Tomasgaard fikk en dårlig start i første race, men gjorde en strålende innsats og seilte seg opp til  15. plass. I den andre seilasen seilte Hermann veldig sterkt fra start til mål og tok en sterk 3.plass, plassen foran Kontides. 

For Line Flem Høst startet dagen veldig tungt i et hissig felt, med 45.plass. I den neste seilasen gikk det adskillig bedre. 7. plass og 24 sammenlagt. Eline Flotoft Elnan startet bra i sølvfeltet og seilte seg inn til 6.plass i første og 20.plass i andre seilas. Hun ligger nå 51.sammenlagt.

Uffe Tomasgaard hadde sine to dårligste seilaser fredag, med 20. og 27. plass. Sammenlagt er han nå på 14. plass blant 103 båter i Laser Radial