FØRST: Karl Otto Book og Maren Magda Book var først over målstreken, og kan vinne på korrigert tid.

«White Shadow» først i mål

Karl Otto Book og Maren Magda Book var raskeste båt i ORC Double Handed European Championship, og kan vinne på korrigert tid.

Publisert Sist oppdatert

Landmark 43 seilte tidlig fra konkurrentene, og avansert hele veien. Kl 12:50:15 fredag krysset til mållinjen utenfor Kronborg slott på Helsingør, etter å ha seilt opp Øresund under lette forhold. Enda lettere har det vært for båtene lengre syd, og dette øker vinnersjansene for den norske duoen.

Pogo 12.50 «Wild One» med Knut Berg Jacobsen og Espen Guttormsen ligger som andre båt i feltet og har også avansert godt på resultatlisten, og seilt seg opp til en andreplass i den store klassen. Trackingen viser overraskende høy hastighet, noe som kan tyde på at de har brutt, og går for motor.

AVANSERER: Pogo 12.50 «Wild One» med Knut Berg Jacobsen og Espen Guttormsen har seilt seg langt opp på resultatlisten.
STILLE: «Hyrrokkin» har ca 25 nautiske mil til målstreken og jager båter foran.

Oppturer og nedturer

«Hyrrokkin» har ca 25 nautiske mil til målstreken, og har nå endelig fått litt vind. Båten ligger på en fjerdeplass i klasse B. Sigmund Hertzberg har publisert følgende på Hyrrokkin Sailings facebookside.

–Da er vi godt inne i det andre døgnet under ORC EM i Shorthanded. Det siste døgnet har innholdt flere både oppturer og nedturer.. til dels stor frustrasjon.

Tanken om å melde overgang til golf har vært tilstede opptil flere ganger

Vi ligger nå i 0,0 knop vind like sør for København. Vi ser både Øresundsbroen og København, men avstanden dit virker uoverkommelig for øyeblikket. Men, meldingene sier det skulle blåse 6 knop her nå, så vi lever i håpet.

Siden i går tok vi mange kule valg. Ikke alle like smarte, men det har brakt oss fra en 7-8 plass til 4 plass. Båtene på plass 2-3. ligger rett foran oss, så vi er på jakt

I natt ankret vi opp en times tid siden det var null vind og sterk motstrøm.

Det er ca. 40 nm igjen 4 timer i 10knop, 8 timer i 5 knop osv - altså like usikkert når vi er i mål.