«Empire» utvider mannskapet

Heidi Våge er gravid, men fortsetter jordomseilingen med sin Bavaria.

Publisert   Sist oppdatert

Bildet over: Heidi var innom redaksjonen for å bringe den hyggelig nyheten, og for å hente en bunke med blader før hun satt seg på flyet..

Mens Eivind Bogerud har vært soloseiler i sommer har Heidi vært i Norge og jobbet. At hun var gravid oppdaget hun rett før hun reiste hjem til Norge. På torsdag setter hun seg på flyet igjen med kurs mot Ny Caledonia i Stillehavet hvor «Empire» venter.    

Mellom ultralyd undersøkelse, seilmakerbesøk og PC reparasjoner fikk hun presset inn et besøk til Seilas redaksjonen før avreise. Med seg fikk hun en bunke Seilas som er svært etterspurt på den andre siden av jorda.

– Det er veldig mange skandinaviske båter i vårt farvann om dagen, men vi møter også overraskende mange utlendinger som snakker norsk, forteller Heidi til Seilas.

Termin i mars

Planen er å seile i Stillehavet til midten av oktober, og så vende baugen mot Australia.

 – Planen var å seile til New Zealand igjen, men kun Australia har helseavtale med Norge, forteller Heidi til Seilas. Heidi har alt vært i kontakt med sykehus i Brisbane hvor hun håper fødselen vil finne sted.

– Papirarbeidet er en utfordring, det er ikke bare å stikke innom et sykehus og føde, og så seile videre igjen, men vi kommer i mål lover Heidi.

    «Empire» vil være i Brisbane i god tid før termin som er i mars. Om det blir gutt eller jente vet ikke Heidi enda. Når de er tre, går kursen nordover. Jul i Thailand i 2009 er planen.

Minst tre år til

Eivind og Heidi har en drøm å seile i Antarktis, men ser at disse planene kanskje må vrakes. Men rundt Afrika skal de før kursen går vestover til Brasil og Karibia. Derfra vil de seile nordover til Grønland. Svalbard er også i deres drømmer.

Følg med i Seilas

Eivind og Heidi skriver fast i Seilas. Det blir veldig spennende å høre hvordan den nye hverdagen blir.

– Mange er skeptiske til å få barn på langtur, men vi er ikke de første. Vi får en myk start nordover langs Australia, og i motsetning til de fleste er vi to som kan ta hand om barnet hele døgnet. Vi slipper å vugge det også. Den jobben gjør havet for oss, forteller Heidi til Seilas.