Heidi og Eivind mens de enda seilte i varme strøk
Empire på vei ut Oslofjorden for syv år siden.

I Norge etter syv år

Bavariaen «Empire» er på jordomseiling, men skipperen har tatt et avbrekk.

Publisert Sist oppdatert

«Empire», en Bavaria 41, forlot hjemmehavna i Oslo for syv år siden, og har ikke vært hjemmom siden. Men den er ikke langt unna. Båten ligger nå i Nord Norge etter å ha seilt fra Island til Tromsø.

Tidligere arbeidsgiver

Før skipper Eivind Bogerud forlot hjemlandet var han ansatt hos Lunde Båt som selger Bavaria. Nå er han tilbake å hjelper sin tidligere arbeidsgiver under messen, men søker etter noe mer permanent.

– Det er litt tilfeldig at jeg står her nå, men det henger sammen med en bursdagsfeiring i familien, så vi tar en liten pause fra jordomseilingen, forteller jordomseileren på brygga ved Sandvika.

Nytt liv

I løpet av de syv årene Eivind og Heidi har vært borte har de blitt gift, og også fått to barn. Disse barna har levd hele livet om bord, og vil få en ny hverdag etter at jordomseilingen tar slutt litt senere i år.

– De syv årene har gått fort, men jeg tipper at de har gått enda raskere for alle på land, humrer Bogerud. Heidi har vært på noen turer hjem, mens Eivind har tatt seg noen jobber lokalt, under veis for å holde hjulene i gang.

Mye nytt

Eivind kan lett se at det har skjedd noe med båtene siden den gangen han forlot Norge for syv år siden, der han står ved siden av en helt ny Bavaria Vision 42. Om du ønsker å vite styrker og svakheter med en Bavaria, så vet du hvem som kan gi de beste svarene på messen.