14.PLASS I GENERALPRØVEN: Det ble i overkant ustabilt for Hermann Tomasgaard i Medemblik.

Medaljefinaler i Medemblik uten norske seilere

Tomasgaard hadde flere gode enkeltresultater, men manglet jevnheten.

Publisert Sist oppdatert

Etter fire seilaser hadde Hermann Tomasgaard stø kurs mot en topplassering i generalprøven før OL, verdenscupregattaen i Medemblik. Med 19, 2, 6 og 2 lå det an til en ny god regatta for vårt medaljehåp i ILCA7 klassen. Men så kom tre dårlige resultater på rad, og til tross for 5. plass i avslutningen ble det 14. plass til slutt, 10 poeng unna en plass i medaljefinalen. Tomasgaard har slitt med pustebesvær tidligere i sesogen. Forberedelsene er derfor satt noe tilbake, men KNS seileren mener han er på god vei mot toppformen til Tokyo.

Line Flem Høst endte på 16. plass, med 6. plass som best og ellers ingen resultater blant de ti beste. Hun blir nå igjen i Nederland for å trene med de beste nederlenderne.

Brettseileren Endre Funnemark som ennå ikke er OL uttatt. men som har tilfredsstilt NSFs kriterier, tok regattaen som ren trening og for å finpusse på detaljene.

Andre del av verdenscupregattaen starter mandag med blant annet 49er klassen der Tomas Mathisen og Jeppe Nilsen stiller til start. Dette laget er ikke kvalifisert til OL 2020, men satser på Paris 2024.