World Sailing Championship 2023

SEIER: Mina Mobekk fra KNS ble Europamester både i åpen og U21-klassen i iQFOiL.

Bred norsk fremgang i Haag

Norske utøvere kan nå flere medaljefinaler i seiler VM.

Publisert Sist oppdatert

Etter dagens seilaser i World Sailing Championship i Haag ligger det an til bred norsk nasjonskvalifisering til OL 2024, og enda bedre, medaljefinale er innenfor rekkevidde for flere norske seilere. 

Kan få to 49erFX lag i finalen

49erFX jentene Pia Dahl Andersen og Nora Edland har maksimal flyt i mesterskapet og har stort sett lyktes i alt de har foretatt seg. Tre seilaser gjenstår før medaljefinalen og etter 12 seilaser ligge de unge KNS seilerne på 6. plass. De har mindre enn 20 poeng opp til sølvplass, mens det svenske laget Bobeck/Netzler nok er utenfor rekkevidde. Det andre norske laget, veteranene, Helene Næss og Marie Rønningen har ikke vært like heldige i mesterskapet. De hadde en 2. plass i dag, ligger på 12. plass sammenlagt og har også en reell finalemulighet. Og for jentene som ar det med å vinne medaljefinaler, er heller ikke alt håp ute om å ble best av de norske.

Gode brettseilere

Brettseilerne imponerer også. Den ferske europamester Mina Mobekk har en 3. og fire 4. plasser og ligger på 6. plass sammenlagt, og på herresiden ligger Endre Funnemark på 12. plass etter å ha. avsluttet dagen med to 3. plasser.

Tomasgaard i form

Herman Tomasgaard fortsetter den gode seilingen og ligger nå på  5. plass med gode avansemuligheter i ILCA7. Like bra går det ikke for Line Flam Høst som er 28 i ILCA6 og 49er seilerne Berthet og Nilsen som er 73 etter ikke å ha seilt noen av dagens seilaser. Jacobsen/Forslund er 57 i 470 mixed.

Resultater