Ericsson 3 kan klare starten

Ericsson 3 er ferdig reparert og på vei mot Qingdao. Om værgudene smiler kan båten rekke starten på etappe 5.

Publisert

Ericsson 3 forlot Hualien, Taiwan, idag ca 20.00 lokal tid (12.00 GMT) fort å avslutte den fjerde etappen i  Vovo Ocean Race, en etappe båten måtte bryte midlertidig 27. januar med store skader på båten. Etter to ukers hardt arbeide som har omfattet å erstatte en seksjon i baugen som ble støpt i Italia og tilfløyet verftet i Taiwan, forlot båten havn med syv av mannskapet fra etappen, ledet av skipper Magnus Olsson, samt navigatør Aksel Magdahl, boat captain Jens Dolmer, rormann Thomas Johanson, Anders Dahlsjo, Martin Krite, Martin Stromberg og mediamann Gustav Morin.

 

Båten er nå på vei til et punkt 60 nm nord for Taiwan der kappseilasen ble avbrutt. Dette punktet skal de nå innen seks til åtte timer og herfra starter resten av den fjerde etappen for laget. Ved å fullføre etappen kan laget plukke opp fire nye poeng og E3 nærmer seg da Green Dragon Team i kampen om 4. plass sammenlagt.

 

- Vi har jobbet som gærninger, sier Magnus Olsson. - Både båtbyggere og seilere har jobbet døgnet rundt og nå er vi tilbake i seilasen. Jeg må virkelig berømme karene for en fantastisk jobb, sier han.

 

Meteorologen Chris Bedford spår en relativt rask seilas og dermed er det mulig at laget mot alle odds kan starte sammen med konkurrentene på den 5. etappen til Rio 14. februar. 80% av seilasen kommer til å foregå i medvind, og det kan bli så mye som 35 knop fra syd. Ca 100 nm kan bli motvind, men om laget kan seile båten til full kapasitet vil seilerne være i Qingdao enten fredag kveld eller lørdag morgen, akkurat i tide for å fylle opp båten med proviant og gå gjennom de siste sjekklister før etappe 5 starter søndag 14.

Powered by Labrador CMS