VINNERE: Gull til «White shadow», sølv til «Team Magic» og bronse til «Fra av Fjærholmen.

Tett i toppen i ORCi NM

Det skilte bare ett poeng mellom de tre beste båtene da medaljene ble utlevert på Fjærholmen.

Publisert Sist oppdatert

Sommeren var ikke over da Tønsberg Seilforening arrangerte NM i ORC nok en gang fra Fjærholmen. 19 båter deltok, og det ble gjennomført seks seilaser. Gullvinner Torkjel Valland fra Bergen med Landmark 43 «White Shadow» endte opp med kun ti poeng etter seks seilaser og en strykning, mens bronsjevinner og lokal favoritt Jan Petter Rød i Dehler 36 «Fri av fjærholmen» hadde 11 poeng, bare ett bak.

Fantastisk forhold

Det var ideelle seilforhold lørdag med sol og fin vind. Strålende sol var det også søndag, men vinden var svært lett.

– For en NM helg i Tønsberg. Med fire regattaer på lørdag var vi med i teten og virkelig fornøyd med egne prestasjoner. Meldt veldig lite vind på søndag, men den eminente regattakomiten fikk klemt i gang en regatta på formiddagen og da lå vi jaggu med like poeng på første plass. Så kom AP og vindstille og det er ikke til å legge skjul på at vi håpet den holdt helt ut, men med ett siste race i veldig lite vind seilte vi vår beste regatta. Kom inn som båt nr 3, godt foran raskere båter så vi hadde trua. Vi sto igjen med likt på poeng og antall førsteplasser ble avgjørende, skriver Erik Kristiansen som seilte om bord i King 40, «Team Magic» med Asmund Drolsrum som skipper.

Både «Team Magic» og «White Shadow» hadde 10 poeng. «White Shadow» strøk en 10 plass, mens «Team Magic» åtte stryke en 4. plass, men hadde bare to førsteplasser mot bergensbåten som hadde tre.

GULL: Landmark 43 «White Shadow» fra Bergen.
SØLV: «Team Magic» med Erik Kristansen med like få poeng som vinneren.

Debutant på femte

Per Ottas Skaaret med «Wolfpack» seilet raskt, men ikke raskt nok for sitt høye måletall. Kongens gamle TP52 seilte jevt bra med 2. plass som beste, og strøk en 6. plass.

Shorthandedseilerne Sigmund Andre Hertzberg og Tim Sandberg fikk mønstret på flere gode seiler, og Sun Fast 3300 «Hyrrokin». Norgesmesterskapet viser at båten også er rask på pølsebane med mannskap, selv om den er utviklet for shorthanded distanseseilas. «Hyrrokin» hadde en tredjeplass som sin beste seilas og strøk en 9. plass. Det holdt til femteplas sammenlagt, plassen bak «Wolfpack».

Du finner full resultatliste her