SJEF: Espen Guttormsen er opptatt av å høyne kompetansenivået over hele Norge. Her sammen med regattasjef i Oslo, Bjørn Mørland Pedersen.

­–Nå tar jeg juleferie

Espen Guttormsen fratrer etter 13 år som generalsekretær i Norges Seilforbund uten ny jobb å gå til.

Publisert Sist oppdatert

I en kunngjøring fra Norges Seilforbund opplyses det at Espen Guttormsen i forståelse med styret i NSF har besluttet å fratre sin stilling som generalsekretæer i NSF med virkning fra 31. desember 2017.

 

SLUTTER: Seilsporten er i endring, og Espen Guttormsen fratrer NSF.

Til SEILmagasinet sier Guttormsen at han ikke har noen ny jobb å gå til. –Nå skal jeg først ta en lang og god juleferie, og så får vi se hva det blir til videre, sier han.

 

Ifølge Guttormsen er det flere grunner til fratredelsen. Styret ønsker en annen kompetanse, og han selv mener tiden er kommet for fornyelse. Han sier at så fort som samfunnet nå forandrer seg, må også forbundene endre seg og fornye seg.

 

–Seilsportliga er et uttrykk for de nye trendene. Folk vil i mindre grad eie båtene selv, og det er naturlig  at forenings-Norge tar en aktiv del i den nye delingsøkonomien som nå vokser frem, sier Guttormsen, som nå overalter roret til Per Christian Bordal. Han vil bli konstituert som generalsekretær i NSF fra 1. januar 2018. 

 

Espen Guttormsen har vært ansatt i NSF i tretten år, først som sportssjef og senere som generalsekretær, og har vært sentral i forbundets vekst og virksomhet i denne tiden.