Smeralda888

Smeralda888

Guttormsen blir proff i Middelhavet

Espen Guttormsen skal være taktiker på Morten Kiellands Smeralda 888 i 2024 sesongen

Publisert

Morten Kielland er en norsk investor bosatt i Sveits som de siste årene har deltatt internasjonalt i Swan Club 50 klassen. Da han ønsket mest mulig norsk mannskap foretok Seilmagasinet en "audition" blant norske seilere, som fikk stor oppmerksomhet. Det førte til at Silje With og Alexander Ringstad ble hyret på som mannskap og fikk nyttig erfaring med internasjonal storbåtseiling på høyt nivå.

Morten Kiellands «Mathilde»

Etter hvert ga Kielland seg med Club50 seilingen og ble trukket inn i Smeralda 888 av sin venn Charles de Bourbon des Deux-Siciles, som er president for klassen. Båten er en typisk gentlemans racer tegnet for Yacht Club Costa Smeralda i 1995. Seilasene foregår i Monaco, på Sardinia, i Frankrike, Spania og Italia og starter med Primo Cup i Monaco 8-10 mars. I alt er det syv regattaer og sesongen avsluttes med finale i Monaco 11-13. oktober. Det er meningen at Guttormsen skal seile hele serien.

Guttormsen er en erfaren seiler som ar vært trener for det norske landslaget i seiling og har vunnet såvel verdens- som norgesmesterskap. Han vil styrke i Kiellands lag og passe godt i rollen som taktiker.

Espen Guttormsen