OL Solingen tas ut av Norsk Maritimt Museums lager.
OL Solingen tas ut av Norsk Maritimt Museums lager.

OL Solingen til regatta i Tvedestrand

Herman Horn Johannessen og Espen Stokkeland seiler båten de tok OL bronse med i 2000 når Linge-jubileet markeres i Tvedestrand til helgen.

Publisert Sist oppdatert

Jan Herman Linge ville ha fylt 100 år i januar arrangementene står i kø for å hylle konstruktøren som var kjent for MTB´en «Nasty», Soling, Yngling og Fjordling, for å nevne noen av de mest populære båtene hans. Til helgen går arrangementet Linge i 100 av stabelen i Tvedestrand der man håper å samle minst 100 Linge-båter i byens indre havn.

Arrangementet åpnes av ordfører Marianne Landaas lørdag 14. mai kl. 1200. Kl 1230 forteller Jørgen Sommerfeldt-Colberg om båtkunstneren Jan Herman Linge.

Fra 1330 til 1530 samles Solingene til en svært publikumsvennlig regatta i indre havn. Her stiller blant annet Herman Horn Johannessen og Espen Stokkeland i båten de tok OL bronse med i Sydney i 2000. Tredjemann på laget Paul Davis er bosatt i Canada og blir erstattet av Jan Borø som vanligvis seiler Melges 24 med Horn Johannessen. OL Solingen som var en gave til Norsk Maritimt Museum fra Henrich Nissen-Lie, har de siste årene stått i en lagerhall og museet har gitt tillatelse til at båten tas i bruk av det tidligere OL laget i forbindelse med Linge-jubileet..

Kl 1600 vil Jan Tore Nilsen holde foredrag om USAs kjøp og bruk av «Nasty», blant annet under Vietnam krigen, og kl 1700 forteller Mikkel Thommessen Solingens historie, blant annet i samtale med Herman Horn Johannessen.

Søndag 15. mai er det omvisning på Lingard Skuteminne på Gjeving og fra 1000 til 1400 arrangeres regatta for Solinger og H-båter i Tvedestrands ytre havn.