Extreme 40 ut – GC32 inn

Foiling forandrer seilsporten. Extreme Sailing Series bytter båt.

Publisert Sist oppdatert

Katamaranen Extreme 40 ble lansert i 2007. Extreme Sailing Series introduserte fartsfylt seiling tett opp mot land som gjør seilingen publikumsattraktiv. Etter ni år med samme båttype blir den nå vraket til fordel for den mindre og mer moderne GC32. GC32 ble først utviklet uten foiler, men var tidlig ute med å utvikle klassen. Extreme 40 kunne nok også blitt utstyrt med foiler, men i stede for å konkurrere med GC32-klassen som har tiltrukket seg store navn og sponsorer, så blir det heller en felles stor og sterk serie med moderne båter.

Opp mot 40 knop

GC32 er 32-fot og er i motsetning til AC45 utstyrt med seil, ikke vinge. En vanlig rigg gjør båten lang mer praktisk, men selv om aerodynamikken ikke er like god er GC32 god for hastigheter opp mot 40 knop.

– Sammen skal vi utvikle GC32 til en global og tilgjenglig klasse for både profesjonelle og private eiere som ønsker å oppleve seiling i høy fart med foiler. Vi skal bruke Extreme Sailing Series store kommersielle plattform for å nå våre mål, uttaler Laurent Lenne, sjefen for GC32-klassen.