Første trening før Færder’n

Eystein Lycke stiller med en kliss ny Italia 9.98 i Færderseilasen. Laget fikk sin første test under frisk onsdagsregatta i Bundefjorden, og vi var med.

Publisert Sist oppdatert

Italia 9.98 har funnet VM i ORCi flere ganger, men båten til Lycke er en turutgave av konstruksjonen. Båten seiler i den minste NOR-Ratingklassen som skal runde Tristein. I klassen er det flere sterke båter, og en haug av First 36.7 og X-35 OD. SEILmagasinet skal være med å dekke Færder’n fra hvor det skjer.

Første regatta

Båten har nettopp ankommet landet, og onsdagsseilasen ble båtens første match mot konkurrenter. Skipperen var fornøyd med farten, og vi holdt følge med X-35 OD og J109, båter med høyere måletall. Under seilasen i Bundefjorden var det vinnkast opp mot 10 m/s, mens det under Færderseilasen er forventet mye lettere vind.

–Vi gjorde det overraskende bra, og med så mye surr. Jeg tror jeg må rydde en hylle for sølvtøy, uttaler skipperen.

FORNØYD: Eystein Lycke gleder seg til Færderseilasen etter ev velykket generalprøve.
DYKTIGE: Lars Horn Johannessen, Emil Forslund og Eivind Melleby er blant norges beste seilere.
TRACKING: Banen gikk på kryss og tverrs av Bundefjorden, og vi seilte i over to timer. Loggen var tidvis oppe i 10 knop.
KAOS: Dårlig start, og mye surr. Båten gikk fort like vel.
DRØMMEDAG: Frisk bris og shorts. Bedre kan det ikke bli.

Detaljer gjenstår

Eystein Lycke blir ikke arbeidsledig i timene før Færderstart. Vi fikk en rift i den ene spinnakeren, så ett eller annet sted er det en skarp kant. Innhald på fokka fungerte ikke som det skulle, og bare en liten detalj som at låsen på det ene vinsjhåndtaket ikke var helt samarbeidsvillig, var med på å skape en lettere form for kaos til tider.

Elektronikken er heller ikke på lag. Vi fikk ikke kontakt med vindgiveren, og hadde ingen vinddata.

Toppet mannskap

Vi var åtte mann om bord under terningsseilasen, og blir også åtte under Færder’n, men to blir byttet ut. Under treningsregattaen hadde vi med oss Christian von Trepka som hadde meg seg mye nyttig erfaring fra GP42 «Al Capone» som nå er solgt til Danmark.

Mannskap på «Luckys Wolf» under Færderseilasen:

• Eystein Lycke
• Eivind Melleby
• Emil Forslund
• Lars Horn Johannessen
• Jeanette Lunder
• Kjell Andreas Steinsland
• Christopher Østby Andersen
• Axel Nissen-Lie