GOLLIAT: «Proxflyer» er oppsiktsvekkende, men kan havne i skyggen om laget ikke presterer maksimalt.

David mot Golliat i den største klassen

Kl 16.00 fredag starter de raskeste enskrogsbåtene. Club Swan 50 «Proxflyer» kan dominere klassen, men du finner noen heftige utfordrere.

Publisert Sist oppdatert

Tyske «Stoertebaker» kan sette «Proxflyer» i skyggen. «Stoertebaker» kan beskrives som en krympet TP52, og er en 47-foter designet av Carkeek. Vi snakker om en regattamaskin med enda høyere måletall enn Club Swan 50. Det betyr at tyskeren har de beste sjansene til å komme først i mål. Spørsmålet er om Jan Muren på «Proxflyer» har lokalkunnskap nok til å bekjempe tyskeren, både i fart gjennom vannet, og på korrigert tid.

TØFT: Lille «Karma Police» har vunnet det meste før, og vil dra nytte av utfordrende forhold.
LITEN: Melges 32 «Hotshot» med Peer Moberg kan overraske.

En liten mygg

Mens «Proxflyer» er 50 fot, så er det også en ni meter lang, 30 fots rakett som kan ødelegge for Muren. Vi snakker om «Karma Police» som har vunnet det meste her hjemme, men har hatt noen års pause. Øystein Misje kan sin Shaw 9s mange knep, og vil ha fordel av lureforhold. Selv om «Karma Police» er liten, så har den høyt måletall, og kan bare ha fire båter foran seg i mål.

Peer Moberg seiler også en liten og lett båt, Melges 32 «Hotshot» med ungt mannskap fra Bundefjorden. Han må seile raskere enn Xp44 for å vinne.

RASK: Swan 45 OD-en «Zorro» seiler i år Færderseilasen med fullt mannskap.
RASK: Forventningene er høye for at Calle Andersen skal prestere i år også.
KUL: Aquatich 40 «Snakkas» er en båt som kan overraske.

Sterke båter

Calle Andersen vant i fjor med sin Landmark 43. Han bli i år utfordret av Thomas Robbestad fra Stavanger i Swan 45 «Zorro». Robbestad kommer til Østlandet med god selvtillit etter seiler i Seilmakaren sist helg.

Dette blir en spektakulær klasse med mange kule båter. Vi nevner Aquatich 40 «Snakkas», J/V 47 «Rambler 77», Marten 49 «Yani» og Stot 40 OD «Uno Siss».