Tre norske båter i Archipelago Raid

Stockholm Archipelago Raid er en krevende regatta med etappeseilaser gjennom Stockholms skjærgård. En god grunn til å tørke støv av Formula 18.

Publisert Sist oppdatert
BANE: Det ble seilt åtte etapper i Stockholms skjærgård under regattaen.
BANE: Det ble seilt åtte etapper i Stockholms skjærgård under regattaen.

Rapport fra Formula 18 Norge

Årets Stockholm Archipelago Raid hadde alt; mye vind, lite vind, lange fokkeslører, bankekryss, trange kanaler med 52 jibber, noen grunnstøtt, strålende sol, litt regn, høy fart og mye mer. Men herligst av alt var at hele tre norske båter stilte og hadde det fantastisk gøy gjennom dette eventyret på fire dager.

Det deltok 27 båter fra 11 ulike nasjoner.

Best i frisk vind

Kristian Ask og Andre Ugland (NOR34) kom sannsynligvis med minst forberedelse av alle 27 lag til Stockholm, men uredd kjempet de seg gjennom alle dagene. Da seks båter ikke turte å seile på dag to seilte karene bare bedre og bedre for hver etappe og klatret stadig til en 16. plass til slutt.

Tim Sandberg og Jørgen Beyer Strømquist (NOR27) gikk hardt ut av starten som om de aldri har tatt en pause fra F18 seiling og ledet etter første dagen. På hardtværsdagene 1 og 2 ga de full gass og de lå konstant i teten av feltet takket være bra muskelminne fra tidligere høytidsdager. Da vinden ble mindre kom noen mindre resultater og de endte til slutt på en 6. plass.

Erwin Jager og Thomas Kolstad (NOR505) var veldig sugen på et godt resultat etter et noe mislykket VM og seilte en veldig jevn serie med aldri noe dårligere enn en 7. plass. Da været ble lett og variabelt slo de til og helt mot slutten gjorde de akkurat nok til å passere NOR27 sammenlagt i kampen om 5. plassen. Heller ikke i år klarte de å la være å treffe en sten, men heldigvis var det kun noen hundre meter før målgang i siste etappen, så sluttresultatet kom ikke i fare.

Utfordrende seiling

Raidet er et unikt arrangement som utnytter perfekt den allsidige Formula 18 plattformen. Man får som regel ikke bare mye seiling, men også ekstra utfordringer med navigasjon og kurser man vanligvis ikke seiler ofte. Vi er svært takknemlig til våre svenske venner for at de arrangerer et så bra arrangement hvert år og anbefaler alle norske seilere å delta neste år!

Best ble Fredrik Karlsson og Niklas Nordblom fra Sverige som vant tre av åtte etapper. 

STERKE: Tim Sandberg og Jørgen Beyer Strømquist (NOR27) var best når det var mest vind.
STERKE: Tim Sandberg og Jørgen Beyer Strømquist (NOR27) var best når det var mest vind.