Færderseilasen

«Zorro», Thomas Robberstad
«Zorro», Thomas Robberstad

Fin seilas i Drøbaksund

Første shorthandedbåt har passert Drøbak

Publisert Sist oppdatert

«Zorro» Thomas Robberstads Swan 45 var først av shorthandedbåtene som passerte Drøbak. Nå er båten ved Hvitsten og har følge av Ludvig Daae og Einar Astrup Stenersen Plahte ca. 100 meter bak. Disse har fin bør, med 10-12 knops ESE 161 grader og medstrøm. I følge meteorologen Nils Melsom Kristiansen kan man håpe at denne vinden står et par timer til før det løyer. Strømmen vil renne utover i Drøbaksundet det meste av natten og for dem som følger med blir det å slå seg gjennom sundet midtfjords derr strømmen renner sterkest.

Vind over hele fjorden

Også innover i fjorden har sønnavinden slått gjennom etter mye driving. Av NOR Rating båtene i siste start har som ventet Jan Murens Club Swan50 «Proxflyer» tatt teten, men har ennå ikke passert Slemmestad. Nærmeste båt er Jens Ulltveit-Moes Shipman 63 «Nefertite», mens de to småbåtene «Karma Police» og «Overload» som lenge hang godt med de store nå ligger rett bak «Nefertite».

Mann i masten

«Proxflyer» har mye av tiden hatt en mann i masten. Andreas Myrvold har plassert seg på øvre saling der han kunne observere vinden og sparke over toppspilen i slagene. Nå blåser det nok til at spilen slår over av seg selv. Jan Muren håper å komme et stykke ut i Drøbaksundet før vinden løyer. De som blir hengende igjen innenfor Drøbak når mørket faller på vil få en lang Færderseilas.

 

 

¨¨¨¨¨¨