Karl-Einar Jensen seier Færder´n med Ole Petter Pollen
Karl-Einar Jensen seier Færder´n med Ole Petter Pollen

Gamle stjerner i gammel båt

To OL-seilere fra 1988 seiler Færder'n i en klassiker fra X-yachts.

Publisert Sist oppdatert

Mosseseilerne Karl Einar Jensen og Ole Petter pollen har seilt sammen og mot hverandre siden 1980 årene da begge hørte til eliten i E-jolle klassen. Mot OL i Sør Korea i 1988 satset de i hver sin båtklasse, Karl-Einar, eller «Kali» som han er kjent som, i 470 og Ole Petter i Flying Dutchman. I OL gikk det best for sistnevnte som tok sølv sammen med Eirik Bjørkum, mens Kali ble nummer 13 i 470 med Herman Horn Johannessen.

Ole Petter Pollen.
Ole Petter Pollen.
X-412 fra X-Yachts
X-412 fra X-Yachts

Nå seiler de Færderseilasen i samme båt, en rundt 20 år gammel X-412 som tilhører Jensen og som han og familien benytter til turseiling om sommeren. Det er derfor ikke med de samme ambisjonene som dem som drev dem mot OL 1988 de to seilerne tar med seg mot årets Færderseilas.

– Vi skal ha en hyggelig seilas, sier Jensen til Seilmagasinet. Han frykter at båten som mangler moderne sløreseil vil ha lite å stille opp med mot båtene med asymmetriske forseil og code-0 seil under de forventede forhold.

– Bortsett fra gjennom Drøbaksundet vil det for det meste bli sløresseilas, tror Jensen etter å ha sett på værvarslene for fredag og lørdag. Et gunstig måltall kan vise at de gamle tross alt er eldst.