Så friskt kan man neppe vente at det blir i Færderseilasen 2023

Mot 400 båter i Færder´n

Som vanlig venter mange til siste liten med å melde seg på.

Publisert Sist oppdatert

Sent søndag kveld var det 377 båter som var påmeldt til årets Færderseilas. - Det er flere båter enn på denne tiden både i 2022 og 2021 og peker mot 400 båter, eller litt i overkant av det, sier KNS´ generalsekretær Anders Kristensen som nå primært er opptatt med å forberede til skippermøte og av at seilerne skal være fullt informert om endringer til årets seilas.

Nytt rundingsmerke

Etter tilbakemeldinger fra seilerne har arrangøren gjort følgende justeringer for årets seilas: Båtene kan i større grad velge hvilket løp de skal seile, dette velger man ved påmelding. For løpene Tristein og Hollænderbåen legges et nytt rundingsmerke ved Slagentangen, som deltakerne skal rundes om babord før de skal gå i mål. Formålet med dette merke er å få en bedre fordeling mellom kryss/lens og åpne opp for flere taktiske valg i løpet. Båtene som skal runde Mefjordbåen må passere merket ved Slagentangen om babord på veien til mål.

Mange vandrepokaler

Som vanlig konkurrer seilerne om en rekke flotte vandrepokaler oppsatt av KNS. TØNSBERG LINE HONOR, premie til første båt i mål etter runding Tristein, Hollænderbåen og Mefjordbåen. FRAM-POKALEN utdeles til raskeste klassevinner i NOR-rating, uavhengig av bane. HELLY HANSEN-POKALENE, vinner av minste NOR-rating klasse for hver av banene T, H og M: TRISTEIN-POKALEN tildeles båten som ar raskest korrigert tid i klassen NOR-rating T6. FÆRDER-FRUEN tildeles båten som har raskest tid på lengste bane. I tillegg har klasseklubbene satt opp en rekke vandrepremier

FÆRDER´N: Uten eskorte under Færderseilasen, som sikrer en stø kurs ut Oslofjorden, er store skip sjanseløse i mylderet av båter under Færderseilasen.

Fint vær i sikte

SOMMER: Færderseilasen startet med lite vind og mye varme.

YR melder om drømmevær med solgangsvind. Fed Færder skal det fredag blåse 2-3 m/sek. fra sør-vest, mens natt til lørdag byr på 4 m/sek fra øst. For dem som har de to siste årene i tankene, og derfor vegrer seg for å delta, kan i år forvente vær i den motsatte enden av skalaen, med lett vind og sol.

Påmelding

Påmeldingfristen med normal startkontingent utløp 3. juni, men det vil være mulig å melde seg på med forhøyet startkontingent helt frem til onsdag, og noe senere for Tur/glede klassen