Færderseilasen 2022

TUR-GLEDE: Vitesse krysser med rev i storseilet mot Drøbaksund i klassen TurGlede
TUR-GLEDE: Vitesse krysser med rev i storseilet mot Drøbaksund i klassen TurGlede

Setter første rev

TurGlede-klassen hadde første start kl 06 i dag morgen, og er nå på vei ut fjorden, der «Vitesse» nå rever storseilet.

Publisert Sist oppdatert

Vinden tar seg nå opp etter en tid med stille, og det første som møter sønnavinden er deltagerne i TurGlede-klassen, som teller 39 påmeldte båter.

Håkon Ingvaldsen ligger ved 11-tiden utenfor Slemmestad i Asker med sin Beneteau Oceanis 54 «Vitesse».

Mannskapet koser seg på "Vitesse", men skipshunden er ikke glad i krenging
Mannskapet koser seg på "Vitesse", men skipshunden er ikke glad i krenging

Da SEILmagasinet ringer er han i ferd med å reve storseilet. Ifølge Ingvaldsen blåser det nå fems-seks sekundmeter ute i fjorden. TurGlede-deltagerne kan starte når de vil frem til klokken 11 i dag, og Ingvaldsen startet 07:30. Han forteller at han lå en times tid og drev ved Nesoddtangen, men nå er det frisk kryss ut fjorden. Ingvaldsen går på østsiden utover og holder i øyeblikket syv knop. Om strømmen går ut når han passerer Filtvet, vil han gå på vestsiden og få med strømmen ut Drammensfjorden.

Ingvaldsen seiler med kone og barn som mannskap. Han seiler ikke for å komme på toppen av pallen, men for å få en morsom seilas med familie og hund, og skal uansett videre sørover til Lydløs-festivalen i Arendal neste helg, så Tønsberg er første etappe på veien.

TurGlede-klassen teller mange båter av typen Bavaria, Beneteau, Jeanneau og Hanse samt flere andre tradisjonelle turseilere.

Saken er oppdatert med nye bilder kl 12.