Færderseilasen 2021

Feelgood først til Filtvet

Publisert Sist oppdatert

Første båt i Færderflåten, "Feelgood", har nå passert Filtvet ved 17-tiden. "Feelgood" er en Arcona 430 seilt av Christer Lie fra Bærum seilforening. Feelgood seiler med fokk på kutterstag og har fint driv i den friske vinden. På bildene kan det se ut til at genuaen på forstaget har blåst i stykker. Dette kan gi problemer for lederbåten gjennom natten, for det er ikke så enkelt å styre, navigere, trimme og reparere når man er helt alene om bord.

En av "Feelgoods" argeste konkurrenter, Eira Naustvik i "Cruella deVil" måtte nylig gi seg etter kollisjon med en stake.

"Off Course" Dehler 44 og "Zorro" Swan 45 passerer i skrivende stund Filtvet. De to båtene i shorthanded-klassen ligger nå side om side. Om ikke lenge kommer flere Færderdeltakere til å passere Filtvet, og du kan følge med på dem i vår asi.

SEILmagasinets regattaredaktør Mikkel Thommessen kommenterer Færderseilasen live fra Filtved. Han har notert følgende noteringstider der nå:

1. Feelgood, Christer Lie, Arcona 43 - singlehanded Hollænderboen kl 17:05

2. Off course, Marius Løken/Truls Haug, Dehler 44 - doublehanded Tristein kl 17:13

3. Zorro, Thomas Robberstad/Per Haugen, Swan 45 - doublerhanded Tristein kl 17:15

4. Watergate, Erlend Munkeby, 11 mod - kl 17:21

5. Gode Venner, Beneteau Oceanis 51.1 - doublerhanded Tristein kl 17:42

Noen minutter etter Gode Venner følger Hyrrokkin, en Sun Fast 3300. Deretter følger Surfin Lady og Flying Scotsman, som ennå ikke har passert kl 17:45.

Følg Færdern live her