Far og sønn feltes råeste båt

Ellingsen-familien tar årets TwoStar som en treningstur.

Publisert

Sverre Marius Ellingsen, 33, er skipper på «Black Pearl», en Pogo 40. Han seiler sammen med sin pappa, Sverre Gunnar om har de fleste aksjene i båten. Sverre Marius forteller at han er vokst opp med joller og brettseiling, men at de satset på stor båt seiling for noen år siden da familien kjøpte en Bavaria 42 Match.

Lei logistikken

Sverre Marius forteller at han ble hel tent etter å ha lest om de nye Class 40-båtene, og fikk med seg sin fr på et slikt prosjekt. Det var en utfordring å finne mannskap til Bavarian forteller Sverre Marius til Seilas.

Ødelagte vindinstrumenter

«Black Pearl» mistet vindinstrumentene i toppen av masten under Færderseilasen, og nå venter eierne på nye deler fra NKE i Frankrike. Håpet er å få dem før starten av TwoStar, men det er stor mulighet for at de må seile uten instrumenter.

Tar det med ro

Sverre Marius har sett værmeldingen, og ser det kan bli en tøff seilas, men både far og sønn vil ta det forsiktig. – Vi er med for å lære forteller Sverre Marius. Båten har enorme seil, og mye krefter, men den er overraskende lett å håndtere sier Sverre Marius til Seilas. Han gleder seg å prøve Code Zero på slør fra Arendal til Skagen og spinnaker fra Skagen til Hankø.

«Black Pearl» starter kl. 23.00 i kveld. Du kan følge seilasen her.

Powered by Labrador CMS