VENDEPUNKT: Øyvind Bordal rundt Fastnet Rock.

Øyvind Bordal rundt Fastnet Rock

First 36 «Faenol» rundet det legendariske fyret tirsdag ettermiddag, og har satt kursen mot mål.

Publisert Sist oppdatert

Nordmannen Øyvind Bordal seiler mannskap på en kliss ny First 36 med båtens konstruktør som skipper, samt sjef for verftet som har utviklet konstruksjonen. Vinden har forsvunnet, og det ga mulighet for Facebook-innlegg:

– Vi klarte det. Fastnet Rock, Irland. Tre dager i uvær og stille. Og storm og stille igjen. Og så sto fyret der. Nå ca 400 nautiske mil til Cherbourg, skriver Bordal. 

Tøff konkurranse

First 36 «Faenol» seiler i IRC 1, regattaens største klasse med 100 båter. Nesten halvparten av deltagerne har brutt regattaen. I tet er det en kamp mellom J/133 «Pinitia» og diverse JPK 1180, deriblant «Sunrise III» som vant for to år siden. De første båtene i klasen er ventet inn onsdag kveld. «Faenol» kan bryte målstreken så sent som natt til fredag. 

Stolt skaper

Sloveneren Andraž Mihelin var en merittert Mini Transat-seiler, og var med på å skape Seascape. First 36 er en båt ut av hans hode sammen med konstruktør Sam Manuard, som er skipper. 

– Rundt steinen enda en gang, men denne gangen på en turbåt med toalett og syv venner. Dette er en helt annen opplevelse enn med en Mini. Fremdeles er det mye som kan optimeres om bord, men jeg er stolt over å ha vært med å skape denne fantastiske båten. Den var trygg og rask selv under de verste forholdene, skriver Mihelin på Facebook