SELJAKT: På nordspissen av Sørøya jaktet vi sel i barske omgivelser.

Jakthytte med seil

Det lyder et plask i vannet, etterfulgt av lyden av kjetting som raser ut. Ekkoet synger innover de høstfargede liene, som strutter i rød lyng og gule blader. Så med ett blir det stille i den øde fjorden. Det eneste som høres er lyden av sekker og gevær som lastes over i den lille jolla. Nå skal det jaktes.

Publisert Sist oppdatert

Det er september måned og småviltjakta har akkurat startet. Tidlig på morgenen er det ennå frost i gresset, men med blå himmel og steikende sol så kryper gradestokken helt opp på 20-tallet. Det blir nesten for varmt, men vel vitende om at den lange, mørke vinteren står for tur blir hver eneste hete solstråle nytt til fulle. Det kommer til å bli nok dager med frysing og kalde fingre senere. Jeg skal tross alt seile og jakte helt til vårens ankomst.

Jeg har fått besøk av Vemund og Paul, to spreke og eventyrlystne kompiser. Sammen har vi seilt fra Kirkenes til Skogerøya, hvor vi skal jakte og kose oss den neste uka. Vi putrer i den noe overfylte jolla inn til land og etablerer leir med tørr bålved og ferskvann rennende i en bekk like ved.

PLUSS-ARTIKKEL - KREVER INNLOGGING

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud:

Digitalt månedsabonnement

79,-

pr. måned

BESTILL HER

Digitalt
årsabonnement

699,-

pr. år

BESTILL HER

Gullabonnement
Blad og digital

899,-

pr. år – 6 utgaver + Norske Gjestehavner

BESTILL HER