Et godt sted å være

– Å komme til Fjærholmen er nesten som å komme hjem, sier Tønsberg Seilforenings leder, Hilde Syrrist. Fjærholmen er selve navet i seilforeningens virksomhet.

Publisert Sist oppdatert

Hilde Syrrist, som i dag sitter ved roret i Tønsberg Seilforening, føler seg hjemme på Fjærholmen, og det har hun mange grunner til å gjøre. Giert Spæren har det også slik; føler en sterk tilknytning til Fjærholmen, som en gang virkelig var en holme, men som for vel 200 år siden ble knyttet til fastlandet. Spæren er fast ansatt på 80 prosent og har sin daglige arbeidsplass på Fjærholmen, nærmere bestemt i huset «Sjøfarten», som i dag nok mer betegnes som «Regattakontoret». Han begynte i desember 2002. En kan trygt si at dagens to frontfigurer i Tønsberg Seilforening er arvelig belastet når det gjelder tilhørigheten til Fjærholmen.

Vi er i regattakontoret og de to har slått seg ned i hver sin stol ved siden av den høye disken der regattaseilere har meldt seg på til mange små og store regattaer, og kan stille spørsmål, slå av en prat eller si sin mening. I bakgrunnen bobler kaffemaskinen som sluker kapsler og frembringer kaffe med gulaktig skum på. Innenfor ligger Giert Spærens kontor og utenfor suser det i bjerketrær. I det fjerne høres også klangen av fall som slår mot aluminium. Havnen utenfor Fjærholmen rommer ca. 110 båtplasser. Alle båtene har mast.

PLUSS-ARTIKKEL - KREVER INNLOGGING

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud:

Digitalt månedsabonnement

49,-

pr. måned

BESTILL HER

Digitalt
årsabonnement

495,-

pr. år

BESTILL HER

Gullabonnement
Blad og digital

795,-

pr. år – 6 utgaver + Norske Gjestehavner

BESTILL HER