J/70: En av båtene elevene ved Jeløy folkehøyskole skal få prøve seg i, er J/70, forteller Knut Erlend Hjorth-Johansen.
TILBYR SEILING: Knut Erlend Hjorth-Johansen, administrasjonsleder vedFrelsesarmeens ressurssenter, tilbyr seiling på Jeløy Folkehøyskole.

Folkehøyskole tilbyr seiling

Seiling er en av flere aktiviteter Jeløy folkehøyskole tilbyr på den nye linjen sin; «Norge på kryss og tvers». Dette skjer i et samarbeid med Moss Seilforening.

Publisert Sist oppdatert

Skolen ble startet i 1974 og holder til i nærheten av sjøen, men det er først i år at seiling er satt på programmet for alvor.

– Skolen ligger nær Oslofjorden og Moss Seilforening er ikke langt unna, så vi har innledet et tett samarbeid med dem, sier Knut Erlend Hjorth-Johansen, administrasjonsleder ved Frelsesarmeens ressurssenter.

I år tilbyr folkehøyskolen den nye linjen «Norge på kryss og tvers» der vannsport vil være en sentral del. Elevene vil lære å dykke, padle på sjøer og i elver, kite og blant enda mer også seile.

– Tanken er at de skal få kjenne på hva seiling er og lære seg kunsten å seile og mestre en seilbåt. Vi vil benytte Moss Seilforenings RS Feva-er og J/70-er til dette, og kanskje skal vi ha som mål at de skal delta i en regatta til slutt. Vi får se, dette er det første året for denne linjen og veien må nødvendigvis bli litt til mens vi går, sier Hjorth-Johansen.

Ettersom folkehøyskolens aktiviteter foregår på dagtid og seilforeningens medlemmer stort sett seiler på kveldstid, mener Hjorth-Johansen at flerbruken av båtene passer som hånd i hanske. Selv kommer han til å være med litt som instruktør.

– Folkehøyskoler er i vinden som aldri før, og vi tror denne linjen med mange aktiviteter vil være attraktiv, sier han.

«Et aktivt år med Norge som lekegrind!» er slagordet for linjen, og seiling med utgangspunkt i Moss Seilforenings anlegg på Søly på Jeløya vil altså være en del av hva elevene vil få oppdage i lekegrinden.

Elever som søker på linjen blir tatt inn jevnt og trutt frem til sommeren. Totalt har folkehøyskolen plass til ca. 90 elever på sine mange ulike linjer. Nettstedet www.jeloy.fhs.no byr på mer informasjon. Skolen eies og drives av Frelsesarmeen.