Informasjon fra NSF

OL-DUELL: Fra å være nære treningspartnere har (f.v.) Marie Rønningen, Nora Edland, Helene Næss og Pia Dahl Andersen nå måttet kjempe mot hverandre under EM i 49erFX om hvem av dem som skal få seile for Norge i OL til sommeren. Trener Thomas Guttormsen heier på alle fire. Norge har det luksusproblemet at de to lagene begge er i verdenstoppen.

Landslaget på terskelen til sin viktigste sesong

13. november blir det klart om det blir Helene Næss/Marie Rønningen eller Pia Dahl Andersen/Nora Edland som skal representere Norge i 49erFX-klassen. Landslaget går nå inn i OL-sesongen for fullt.

AV MORTEN JENSEN • OL i Marseilles er under et år unna. Norge har allerede kvalifisert seg for nasjonsplass i fire klasser. I løpet av vinteren og våren kan det bli ytterligere tre – om alt klaffer.

16. november vil det trolig være avgjort hvilket av de to 49erFX-lagene, som begge er i verdenstoppen, som skal seile for Norge i OL. 

I de øvrige OL-klassene er noe avgjort, men det er ennå noen åpne spørsmål.

Line Flem Høst, Kongelig Norsk Seilforening (Laser Radial)
Hermann Tomasgaard, Kongelig Norsk Seilforening (Laser Standard)

ILCA

Line Flem Høst og Hermann Tomasgaard har begge klart å kvalifisere Norge for nasjonsplasser, og all den stund de to i prinsippet er uten norske konkurrenter, betyr det at det for Line og Hermann nå kun handler om å forberede seg best mulig til OL i Marseilles – og å seile så godt at Olympiatoppen finner dem gode nok til å delta i OL.

Line får neppe sjansen til å feire nyttårsaften hjemme i år, for allerede 3. januar starter VM i ILCA 6 i Mar del Plata i Argentina. For Hermanns del går turen til Adelaide i Australia der hans VM i ILCA 7 starter 24. januar.

I slutten av januar er det duket for VM i iQFOiL på Lanzarote. Mina Mobekk har hatt en formidabel sesong i dameklassen, som ble toppet med EM-tittel. Under VM i Haag i sommer, der hun ble nummer fire, sikret hun Norge nasjonsplass i OL.

BRETT: Endre Funnemark må sikre Norge plass i OL.

iQFOiL

For Endre Funnemark gjelder det å sikre Norge en nasjonsplass i herreklassen i iQFOiL. Den sjansen får han under VM på Lanzarote der det skal deles ut én nasjonsplass til beste europeiske seiler fra land som ikke ennå har nasjonsplass. Under VM i Haag var Endre et godt stykke unna å klare å ta en av de 11 nasjonsplassene der.

Klarer ikke Endre å ta en nasjonsplass på Lanzarote, får han en siste sjanse i Hyères i april. Der skal det deles ut fem nasjonsplasser. Men de fem plassene skal alle nasjoner i verden konkurrere om.

470

Julia Jacobsen og Emil Forslund er ikke på det norske landslaget, men de kjemper like fullt om en plass på det norske OL-laget i Marseilles. Håpet deres om en slik plass ble atskillig styrket da de to vant bronse i U21-VM i 470 Mix-klassen tidlig i høst. 

Julia og Emil har sitt VM på Mallorca helt i slutten av februar, og der skal de i likhet med i VM i iQFOiL for herrer kjempe om én europeisk nasjonsplass. 

For 49er-laget Mathias Berthet/Jeppe Nilsen er situasjonen usikker. 

– Jeppe trenger å få energien tilbake og en kropp som fungerer som normalt. For øye­blikket klarer han ikke å hente seg inn etter vanlig trening. Kroppen hans er overbelastet, og det eneste som hjelper er hvile og tid. Det finnes ingen magisk løsning, det eneste man vet, er at det plutselig en dag løsner, sier sportssjef Eirik Verås Larsen.

KOMMENDE EM OG VM I OL-KLASSENE

08.11–13.11EM 49erVilamoura, POR
03.01–10.01VM ILCA 6 damerMar del Plata, ARG
24.01–31.01VM ILCA 7 herrerAdelaide, AUS
28.01–03.02VM iQFOiL damer og herrerLanzarote, ESP
16.02–23.02EM ILCA 6 og 7 damer og herrerAthen, GRE
24.02–03.03VM 470Mallorca, ESP
04.03–10.03VM 49erLanzarote, ESP
04.05–12.05EM 470Cannes, FRA
07.05–12.05EM 49erLa Grand Motte, FRA

.

Fra seilforeningene

SEILmagasinet samarbeider med en rekke seilforeninger landet rundt. Disse foreningene har egen side i magasinet med innsendt stoff. Dette stoffet blir også publisert på SEILmagasinets nettside. Denne artikkelen er innlevert av en seilforening og ikke skrevet av SEILmagasinets redaksjon, og ikke underlagt Redaktørplakaten.