Sunket Alo 28 i Leangbukta
ILLUSTRASJONSBILDE: En båt sank. Spørsmålet er om båten sank på grunn av uvær eller mangel på vedlikehold.

Synking etter uvær og forsikrings-oppgjør

En slange løsnet, og båten sank. Skyldtes det manglende vedlikehold, eller var det et resultat av ytre påvirkning som følge av «Hans»?

Spørsmål: Etter uværet «Hans» sank båten vår i fortøyningene. Forsikringsselskapet og deres takstmann mener at årsaken til dette er at slangeklemmer til bunnventilen hadde løsnet ved manglende tilsyn. Ifølge takstmannen var årsaken til at båten sank i fortøyningen at en slange ikke var festet på forsvarlig måte til bunnventilen, og at slangen derfor falt av slik at vannet kom inn i båten. Videre at bunnventilen skulle vært avstengt med en kran når båten ikke var i bruk.

Selskapet viser til en sikkerhetsforskrift hvor det står at: «Båten skal holdes i sjødyktig stand. Krav fra klassifikasjonsselskap eller produsent skal overholdes». Og videre at: «Båten skal fortøyes forsvarlig, den skal holdes lens og det skal føres forsvarlig tilsyn med båt og tilbehør. Ellers vises til sjølovens krav til sjødyktighet.» Videre kritiseres vi for at bunnventilen ikke var avstengt. 

PLUSS-ARTIKKEL - KREVER INNLOGGING

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud:

Digitalt månedsabonnement

79,-

pr. måned

BESTILL HER

Digitalt
årsabonnement

699,-

pr. år

BESTILL HER

Gullabonnement
Blad og digital

899,-

pr. år – 6 utgaver + Norske Gjestehavner

BESTILL HER