førstehjelpsutstyr om bord

Plaster på såret

Før eller siden vil alle oppleve små eller store uhell under en båttur. Da er det greit å ha et førstehjelpsskrin med litt mer innhold enn bare plaster til såret.

Publisert   Sist oppdatert

Førstehjelpspute

Når man sier førstehjelpsskrin, kan det like godt være det som kalles en førstehjelpspute. Navnene forklarer forskjellen. Et skrin er en hard boks, en pute er en myk veske. I båt er det greit med førstehjelpspute. Alt som ligger i bokser medfører skramling, og puten er lettere å plassere.

Førstehjelpsett får du nærmest overalt: på apoteker, i jernvarebutikker, sportsbutikker og i båtutstyrsbutikkene. Det er greit å gå til båtutstyrsbutikken, for førstehjelpsputene som selges hos dem, er ofte tilpasset bruk i båt. Vær oppmerksom på at innholdet kan variere ganske mye fra sett til sett, og ofte er det ikke beskrevet på utsiden hva det inneholder. Uansett vil førstehjelpsettet bare inneholde det mest nødvendige og du må sikkert supplere det litt, blant annet med smertestillende medikamenter, ekstra plaster, sjøsykemidler og så videre.

Det er greit å ha en standard førstehjelpspute som fylles litt ekstra. Denne puten er enkel å ta med om du må utføre førstehjelp, om det nå er i egen båt, på land eller i andre båter. Det du ikke har bruk for til direkte førstehjelp, kan du ha i et skap på toalettrommet. I tillegg kan du ha et minisett med førstehjelpssaker som du har liggende i en ryggsekk til turer på land eller om du skal ut på kajakktur. Den inneholder litt plaster, renseservietter og andre småting. Slike småsett koster ikke mange kronene.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digitalt abonnement - 49 kroner per måned, første måned gratis

Bestill her

Digitalt abonnement - 495 kroner per år

Bestill her

Total abonnement - 795 kroner per år

Bestill her