Norsk Seilsportsliga 2016 – 3. plass

PÅ PALLEN: Tre foreninger skal bestige pallen etter endt seilsportsliga og SEILmagasinet tror Fredrikstad Seilforening blir en av dem.

Bredden og erfaringen er Fredrikstads styrke

Med hele 60 seilere i stallen og mange av dem svært erfarne, vil Fredrikstad Seilforening kunne tukte de fleste i seilsportsligaen.

– Vi kom sent i gang, men da vi hadde et møte om seilsportsligaen i begynnelsen av april, kom det intet mindre enn 60 seilere. Syv lag meldte seg der og da, forteller Eivind Rubinstein i Fredrikstad oppglødd.

Alderen på seilerne som stilte opp var fra 20 til 60 år. Han forteller at de også vil ha et samarbeid med Sarpsborg Seilforening, som seiler i 2. divisjon og har to aktive lag foreløpig. Flere gode seilere står på blokka, som for eksempel Morten Helgesen, Peder Nergaard og Lasse Berthelsen.

– Vi rekker ikke å ha noen kvalifisering til første runde i Oslo, så til den runden vil vi plukke ut et lag på åtte seilere.

Rubinstein forteller at de har satt ned en komité som skal se på muligheten for å kjøpe båter til å kjøre kvalifisering og klubbrunder i. J/80 eller Fareast 28 kan være aktuelle.

– Foreningen er mest tjent med å ha båter som kan benyttes til annen seiling også. Dessuten er J/70-ene dyre, sier Rubinstein som håper at også seilere i aldersgruppen 18–30 etter hvert vil bli engasjerte i seilsportsligaen.

– Men foreløpig er de helt fraværende, sier han.

Han forteller at de i Fredrikstad også har ønsker om å få med seg seilere i alderen 14–18 for å introdusere dem til denne typen seiling. Fredrikstad ble nummer seks i kvalifiseringen for Østlandet.

Nr. 3: Fredrikstad Seilforening

I likhet med Tønsberg Seilforening som SEILmagasinet har tippet på 4. plass, er også Fredrikstad Seilforening en storhet i norsk seilsport med lange aner og en rik historie.

Foreningen har også seilere med lang erfaring i det å seile sportsbåt – det vil si planende båter med gennaker, som seilsportsligaens J/70-er er. Hvert år siden klassen kom til Norge i 1995, har Melges 24-klassen hatt et spesielt forhold til Hankø, hvor Fredrikstad Seilforening holder til.

Og navnene som Eivind Rubinstein lister opp som aktuelle kandidater til å representere Fredrikstad Seilforening, vil kunne få mange konkurrerende foreninger grunn til å sette et utropstegn ved Østfold-foreningen når flightene begynner i Oslo 20. mai.

Det at Fredrikstad Seilforening har mange å ta av – og mange erfarne seilere – tror vi er foreningens styrke, og det vil neppe være én runde av de fire hvor foreningen går på noen smell.

Derfor tror vi denne jevnheten vil bringe foreningen opp på den nederste pall-plassen når alle poengene skal summeres i september. Time will show!

[Artikkelen fortsetter under bildet]

FREDRIKSTAD: Hele 60 seilere og mange erfarne er med i stallen til Fredrikstad Seilforening.

1. divisjon i Seilsportsligaen 2016

 1. ??
 2. ??
 3. Fredrikstad Seilforening
 4. Tønsberg Seilforening
 5. Åsgårdstrand Seilforening
 6. Ran Seilforening
 7. Brevik Seilforening
 8. Soon Seilforening
 9. Trondhjems Seilforening
 10. Nesodden Seilforening
 11. Larvik Seilforening
 12. Stavanger Seilforening
 13. Stord Seilforening
 14. Ålesunds Seilforening
 15. Florø Seilforening