SIGNATUR: Kim Andersen beskyldes for å ha misbrukt signaturen til sine visepresidenter.

Påstand om falske underskrifter

President Kim Andersen i World Sailing skal ha påført signaturene til to av visepresidentene i et klagebrev til videoblogger. Saken bringes nå inn for etikkutvalget i World Sailing. Hør vårt podcast-intervju med visepresident Gary Jobson.

Publisert Sist oppdatert
Scott Perry, Visepresident World Sailing
FORFALSKET: Brevet til Tom Ehman som Gary Jobsen nekter han har underskrevet.

Den amerikanske videobloggeren Tom Ehman har gjennom sitt Sailing Illustrated com. kritisert regimet som styrer World Sailing i dag, og satt pekefingeren på forbundets finanser. I en videoblogg fra 18. februar har Ehman en sak som særlig opprører World Sailings ledelse fordi han refererer til World Sailings visepresidenter Scott Perry og Gary Jobson i kritikken av måten World Sailing ledes på. Se videoinnslaget fra 18. februar under hvor Ehman kaller «World Sailing» for «World Failing». Omtalen starter 43 minutter inn i videoen.

Brev med falske underskrifter

Kritikken fra videobloggeren førte til et brev fra President Kim Andersen der han ba Sailing Illustrated trekke tilbake sine påstander i videobloggen, og spesifikt ba ham fjerne referansene til Perry og Jobson som kilder. Brevet var undertegnet av de to visepresidentene. Problemet med dette brevet er bare at verken Perry eller Jobson har godkjent innholdet eller undertegnet brevet. Underskriftene er «klipp og lim» foretatt av World Sailing.

Dagen etter avsendelsen av dette brevet sender Scott Perry en e-post til Ehman der han beklager brevet som er sendt uten Perry og Jobsons godkjennelse, for ikke å si underskrift. Overfor Seilmagasinet bekrefter Gary Jobson dette og forteller at han og Scott nå har varslet om at saken vil bli bragt til World Sailings etikkutvalg.

Seilmagasinet sitter på både brevet fra World Sailing og e-posten fra Perry. Vi har i flere dager forsøkt å få tak i president Kim Andersen i World Sailing via telefon og mail , for å gi ham anledning til å uttale seg, men vi har til nå ikke mottatt svar fra ham.

Større problemer for World Sailing

Gary Jobson, Visepresident Wolrd Sailing

Selv om denne saken kan være ubehagelig nok, er det andre og mer akutte saker som opptar ledelsen i World Sailing. Torsdag 26. mars var executive committee samlet i telefonmøte der man diskuterte konsekvensen av utsettelsen av OL fra 2020 til 2021. Utsettelsen vil ha store økonomiske konsekvenser for World Sailing, som hadde kalkulert med å få inntektene fra IOC basert på lisensinntektene fra OL i august i år. Nå kommer ikke disse overføringene før ett år frem i tid, noen som vil by på store likviditetsmessige utfordringer for forbundet. IOC står for 60 prosent av Wold Seilings inntekter som blir overført hvert fjerde år i takt med den olympiske syklus.

I dette intervjuet med Gary Jobson gir han et innblikk i World Sailings problemer. Løsningen ligger trolig i en kombinasjon med en forhåndsutbetaling fra IOC og en drastisk barbering av forbundets kostnader. Dette inkluderer reforhandlinger med gårdeier i London, der forbundet har tegnet en 15 års leiekontrakt til store merutgifter sammenlignet med tidligere kontorer i Southampton.

Hør intervjuet med Gary Jobson i sin helhet her: