REDDET: Loïc Lepage ble 23. oktober hentet ut fra sin båt i Det Indiske Hav,
REDDET: Loïc Lepage ble 23. oktober hentet ut fra sin båt i Det Indiske Hav,

Loïc Lepage i sikkerhet

Redningsaksjonen av den franske Golden Globe-seileren som hadde mistet masten og tok inn vann, gikk helt etter planen.

Publisert Sist oppdatert
FLYTER: 62-åringen klarer å pumpe ut mer vann enn hva som trenger inn i båten.
FLYTER: 62-åringen klarer å pumpe ut mer vann enn hva som trenger inn i båten.

Fredag brakk masten til Loïc Lepage. Under hendelsen fikk skroget skade, og startet å ta inn vann. Heldigvis var mengden vann mindre enn hva soloseileren klarte å pumpe ut. Tross for at han hadde sendt nødsignal, så var situasjonen under kontroll. hendelsen skjedde 600 nautiske mil vest for Perth i Australia.

Lepages båt, «Laaland», en Nicholson 32 Mk X, har tatt inn ca 140 liter vann i timen. Det har franskmannen maktet å pumpe ut med den manuelle pumpen.  Han har forsøkt å spare den elektriske pumpen for å spare strøm. Båtens dieselmotor har han ikke lykkes med å starte. 

På vei vestover

Lepage er nå blitt plukket opp av bulkskipet «Shiosai». Det er på vei mot Las Palmas på Kanariøyene. Han ble plukket opp midt på dagen i dag, lokal tid. En fransk soloseiler, Francis Tolan, som seiler La Longue Route, var også klar for å bistå Lepage. La Longue Route er en fransk seilas som hedrer Golden Globe-seileren Bernard Moitessier, som valgte å ikke gå i mål i 1969, men fortsette på ny runde til Tahiti hvor han slo seg ned. Francis Tolan seiler en Beneteau Ocean 43.

Det er nå ti båter som har brutt, mens åtte fortsatt seiler. 

 LES: Mer dramatikk i Golden Globe Race