SYV MÅNEDER TIL START I GOLDEN GLOBE RACE

2000 NAUTISKE MIL: Are Wiig seilte over 2000 nautiske i løpet av en kort høstmåned og er nå et langt steg nærmere starten i Golden Globe Race 2018.
VIKTIG VINDROR: Vindroret er en avgjørende hjelper for Are Wiig. I løpet av turen fikk han testet det skikkelig og avdekket en svakhet som han fikk fikset.
STORM: Seilgarderoben ble testet til fulle i storm og stille i oktober. Nå skal båten på land.

Rekordfart langs norskekysten

Nesten tre uker til havs langs norskekysten i oktober ga Are Wiig en forsmak på Golden Globe Race 2018. I tillegg etablerte han en ny rekord.

Publisert Sist oppdatert

Da Are Wiig passerte nord-syd-linjen i nattemørket utenfor Knivskjellodden tirsdag 17. oktober, satte han ny rekord på strekningen Lindesnes–Nordkapp. Den gamle tiden på 7 døgn og 11 timer som Emil Ingebretsen og mannskapet hans var strengt tatt ingen rekord på strekningen ettersom det var utseilt tid – uten et to døgns stopp i Sandnessjøen for reparasjoner. Are Wiigs non stop-rekord er nå på 7 døgn og 1 time og 11 minutter – og den skal bli vanskelig å slå selv for moderne båter med fullt mannskap.

32-foteren «Olleanna» og Are Wiig hadde nemlig medvind hele veien, og med sterk kuling på det meste ble det fart i skuta. Snittfarten lå på tett opp mot seks knop. Det er raskt for en langkjølet 32-foter fra 1973.

PLUSS-ARTIKKEL - KREVER INNLOGGING

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud:

Digitalt månedsabonnement

79,-

pr. måned

BESTILL HER

Digitalt
årsabonnement

699,-

pr. år

BESTILL HER

Gullabonnement
Blad og digital

899,-

pr. år – 6 utgaver + Norske Gjestehavner

BESTILL HER