«Groupe Bel» ute

Mens Vendee Globe deltagerne må velge om å gå vest, eller syd, kolliderte Kito De Pavant med en fiskebåt.

Publisert

Kito De Pavant er en som godt kunne ha vunnet Vendee Globe. Han seiler en svært rask båt fra VPLP – Verdier, bygget i 2007. For ikke lenge siden kolliderte den franske skipperen med en fiskebåt. Mange av IMOCA 60 båtene har en spesiell rigg. Vantene er festet til en bom som står ut fra masten ved dekk. En av disse bommene brakk under kollisjonen.

Går til land

Kito De Pavant setter nå kursen mot Cascais i Portugal. Det er ulovelig å motta hjelp under veis. Hans eneste mulighet er å starte på nytt. Så langt er det to av 20 båter som er ute av dansen. For å vinne Vendee Globe, må man fullføre. For fire år siden startet det 30 båter, men kun 11 kom i mål. Vinneren, Michel Desjoyeaux var en som fikk problemer rett etter start og matte snu, reparere, og klarte å ta igjen første båt id et Indiske hav.

Komplisert vær

Et lavtrykk er på vei fra vest. Vinden rett syd for feltet vil dø. Det kan virke som at det er en mulighet for å gå vest å møte lavtrykket. Det vil på kort sikt gi en tøff og krevende kryss ut til Madeira natt til onsdag, men gi en fordelaktig slør på lang sikt. I løpet av to tre døgn blir det nok omveltninger på resultatlisten, særlig blant båtene som ligger midt i feltet.

Gabart holder teten

François Gabart har fremdeles en ledelse på rundt 10 nm, men blir jaget av Vincent Riou og Armel Le Cléac´h. De bakerste båtene har havnet i svært lett vind, og holder e fart på under 5 knop, mens Gabart rapporterer å ligge mellom 15 til 22 knop på loggen.

Gabart seiler med norsk flagg på båten. Les hvorfor her.

Plassering kl 12.00

1. François Gabart

2. Vincent Riou +11,5 nm

3. Armel Le Cléac´h + 14,0 nm

4. Bernard Stamm + 26,5 nm

5. Jean-Pierre Dick + 36,7 nm

6. Alex Thomson  + 61,7 nm

7. Jérémie Beyou  + 75,5 nm

8. Jean Le Cam  + 78,8 nm

9. Mike Golding  + 89,7 nm

10. Javier Sansó  + 90,4 nm

Les images de Groupe Bel après l'accident by VendeeGlobeTV

Powered by Labrador CMS