Grundig Sailing Cup og Waszp Games

PRØVESEILT: KNS hadde med seg en J/70 til Bygdin for å prøve forholdene i 2016. Nå blir det full regatta der oppe.

Seilerhelg i 1000 meters høyde

Grundig Sailing Cup og Waszp Games foregår på Bygdin kommende helg – og i dag kom den første snøen i fjellet…

Publisert Sist oppdatert

Nærmest samtidig med at høstens første snøfnugg lavet ned i fjellet; i morges våknet man til snø på Dovre, setter et knippe seilere kommende helg kurs for fjellvannet Bygdin sørøst i Jotunheimen. Der skal vinneren av Grundig Sailing Cup i J/70 kåres, og der skal Norges første Waszp Games arrangeres. Ifølge yr.no vil deltagerne der møte overskyet vær, 2 m/sek fra sørøst og iskaldt vann – noe ikke minst de foilende Waszp-seilerne vil kunne få en føling med.

Formaningene til Waszp-deltagerne er da også disse:

« Alle deltagere må medbringe tørrdrakt og godt med varme klær. Ta med flere skift. Det er kaldt i vannet og med kald vind er faren for nedkjøling stor hvis man ikke er riktig kledd. Bruk av hjelm er også påbudt under arrangementet», leser man på Facebook-siden til Waszp Norway.

[Artikkelen fortsetter under bildet]

Se webkamera på Eidsbugarden
SNØ I FJELLET: Web-kameraet på Eidsbugarden 20. september viser at det ikke er snø på bakken, men snø i fjellene rundt Bygdin.

Vil by på noe uventet

Arrangementet finner sted i vestenden av Bygdin med Eidsbugarden hotel som sentrum for de landbaserte begivenhetene med regattakontor og overnatting. Bygdin ligger mellom 1048 og 1057 meter over havet – alt avhengig av til hvilket nivå vannstanden er regulert til – og fjorden er 25 kilometer lang i luftlinje. Største dybde er hele 215 meter.

– Bygdin vil uten tvil bli den mest spektakulære regattaen i 2017, skriver KNS, som arrangerer Grundig Sailing Cup, i en pressemelding.

Rundt regattabanen rager fjelltopper på opp mot 2000 meters høyde.

– Vi ville prøve noe nytt og uventet, og vi vil vise frem seiling til et nytt publikum i nye omgivelser. Vi vet jo at mange seilere også er glad i fjellet, og Grundig Sailing Cup går i starten av høstferien for noen. Da vil det trolig være en del folk i fjellet, sier informasjonsansvarlig i KNS, Linn Krogh Hansen, til SEILmagasinet.

J/70-er og Waszper i fjellet

Grundig Sailing Cup vil foregå i form av heat-seiling med J/70-er. 12 lag står på deltagerlisten, og dette er vinnerlag fra tidligere runder av Grundig Sailing Cup og noen såkalte «wild cards».

Waszp Games, som klasseklubben Waszp Norway er ansvarlig for, har 20 påmeldte seilere, i denne nye klassen som har tatt unge seilere med storm. Arrangementet skjer etter mønster fra internasjonale Waszp Games, hvilket betyr at det blir baneseilas, slalom- og maraton-seiling på ferskvannet mellom fjellene i Jotunheimen.

[Artikkelen fortsetter under bildet]

– Akkurat nå er det et forferdelig grisevær med regn og vind, rapporterer Krogh Hansen fra bilen på vei til Eidsbugarden.

PÅ BYGDIN: Å arrangere Waszp Games på Bygdin kan bli noe helt annet enn å arrangere slike leker på Gardasjøen.

Værmeldingen fra yr.no tyder på noe annet. 2 m/sek kan bli marginalt med tanke på å få Waszp-ene til å fly.

FORHOLDENE NÅ: - Det er friskt her oppe i fjellet nå, melder Linn Krogh Hansen, som er på plass ved Bygdin.