Grundig Sailing Cup flyttes

Utsettelser med komplikasjoner

Utsettelse av vårregattaene skaper terminkaos til høsten. Alle foreninger berøres.

Publisert Sist oppdatert

Etter utsettelsen av Færderseilasen, har KNS lansert nye datoer for de fleste av sine vårseilaser. Det skaper problemer for andre arrangementer.

Ifølge en melding fra KNS kan det bli mange endringer.

Grundig Ski Yachting: Flyttes fra opprinnelig 17.-18. april til 6.-7.juni. Skikjøring skjer i «Snø» på Lørenskog.

Blåveisen: Skulle opprinnelig vært arrangert 25.-26. april. Gjennomføring blir tatt opp til vurdering 8. april.

Grundig Sailing Cup: Flyttes fra opprinnelig 2.-3. mai til 13.-14. juni.

Norgescup (NC1): Skulle opprinnelig vært arrangert 1.-3. mai. Gjennomføring blir tatt opp til vurdering 8. april.

Ski Yachting: Utsettes og går innendørs

Ski Yachting Invitational: Avlyst. Skulle vært arrangert 6.-7. juni.

Færderseilasen: Flyttes fra opprinnelig 12.-14. juni til enten 14.-16. august eller 20.- 21. august.

Grundig Hankø Race Week: Skulle opprinnelig vært arrangert 25.-27. juni. Gjennomføring blir tatt opp til vurdering 8. april.

Også NM og Seilsportsliga må kastes om

Norges Seilforbund planlegger mesternes Mester regattaen helgen rundt 10. oktober. For at det skal bli en fullverdig Mesternes Mester regatta må alle norgesmesterskapene avvikles i løpet av høsten. De aller fleste norgesmesterskapene arangeres i august og september og vil trolig bli berørt i beskjeden grad. Mesterskapet for Melges 24 som skulle vært holdt på forsommeren i Arendal flyttes til 18-20 eller 25-27 september.

Seilsportsliga sesongen skulle ha startet i Molde 24. mai, men dette stevnet er nå skjøvet til høsten. Det betyr at liga sesongen 2020 starter 20. juni på Hankø.

Uvissheten når det gjelder hvilken situasjon samfunnet vil befinne seg i utover våren, har resultert i at SailLogic og Norges Seilforbund nå har bestemt seg for å flytte det planlagte åpningsstevnet i Molde. Det skulle ha funnet sted 24. og 25. mai.

– Vi har nå bestemt oss for å flytte stevnet i Molde. Det vil bli bli arrangert 3. og 4. oktober med Åsgårdstrand Seilforening som arrangør, sier Magnus Hedemark i SailLogic til seiling.no. Det betyr at stevnet kommer uken for Mesternes Mester som også arrangeres i Åsgårdstrand.