Ombord GUYOT environnement - Team Europe.

Returnerer til Cape Town

Delaminering tvinger GUYOT environnement - Team Europe til å snu

Publisert Sist oppdatert

I morges kl. 0730 (lokal tid) / 0530 UTC, hørte mannskapet om bord på GUYOT environnement - Team Europe to smell i skroget etter hverandre. Etter inspeksjon ble det oppdaget bevegelser i skroget under rommet hvor mannskapet oppholder seg, og etter diskusjon med design- og teknisk team kom mannskapet til den konklusjon at det dreide seg om en feil i skrogets sandwichkonstruksjon.

– Gitt båtens nåværende posisjon og avstanden til etappens mål i Itajai, er det dessverre nødvendig å snu og vende tilbake til Cape Town, sa Thomas Cardrin, teknisk direktør for GUYOT environnement - Team Europe.

Det tekniske teamet vil avvente en mer detaljert inspeksjon før de velger en handlingsplan for reparasjonene. Mannskapet på Benjamin Dutreux, Robert Stanjek, Sébastien Simon, Annie Lush og reporter Charles Drapeau om bord er trygge og teamet regner med å kunne få båten trygt tilbake til Cape Town, drøyt 600 nautiske mil mot nordvest.

Også Team Malizia har hatt sine utfordringer. Ett av forseilene gikk i vannet i natt og måtte kuttes i stykker. Båten må derfor seile uten et viktig seil på resten av etappen.