SJØSATT: Shogun 43 har ekstreme spesifikasjoner, en 43-foter bygget i karbonfiber.

Shogun 43 endelig under seil

Her er de første bildene av en rå seilbåt, utviklet og bygget i Sverige.

Publisert Sist oppdatert

Shogun 43 er utviklet for å være enkel å seile med to personer om bord, også i høye hastigheter. Samtidig skal den være komfortabel å bo i. Vi skrev om modellen for første gang i 2021, den gangen som Shogun 42.6. Shogun Yachts har også utviklet en 50-foter med store likheter med ClubSwan 50. Den nye 43 foteren er tatt frem via en moderne utviklingsprosess som er mer lik utvikling av biler enn tradisjonelle seilbåter, står det i pressemeldingen fra produsenten.

Södergren-design

Shogun 43 er konstruert av Håkan Södergren sammen med sønnen Oscar. Håkan Södergren er kjent for langsmale båter med mye seil, og har tegnet SwedeStar, TwoStar 36, Cayenne og diverse Finngulf for å nevne noen.

Også den nye 43-foteren blir lett, smal og rask. Bredden er på bare 3,7 meter, og vekten på beskjedne 6,1 tonn. Det er svært lett da 42 prosent av vekten ligger i kjølen. Den lave vekten er et resultat av utstrakt bruk av karbonfiber.

Med en gennaker på 180 og et storseil på 65 kvadratmeter så vil det flytte seg.

Lanseres i mai

Det er Linjett som bygger Shogun, og prosjektet har hentet inn ekspertise fra Vaxholm Komposit, North Sails, Macromould og Diab Group.

Shogun 43 vil bli vist frem offisielt for første gang under Ancora-messen i Hamburg i mai.

INTERIØR: 3D-tegning av båtens innredning. Den får tre lugarer og bad akter.
LENS: 43 foteren på 6,1 tonn har hele 245 kvm seil på unnavind.

.