Hunter 27 Edge

Halvt motorbåt, halvt seilbåt
Halvt motorbåt, halvt seilbåt

Halvt motorbåt, halvt seilbåt

Kombinasjonen av en planende motorbåt du kan stå på vannski etter og en seilbåt for rolig, bekymringsløs i ett og sammeskrog er ikke ny, men nytt er det at amerikanske Hunter Marine forsøkerseg på denne løsningen.

Publisert

Hvor fort det går unna med en påhenger på 55 eller 75 hester på hekken, sier ikke pressemeldingen som Hunter Marine har sendt ut, men utifra bildene som medfølger, er det i alle fall såpass at du kan stå på vannski etter den nye Hunter 27 Edge. Og blir du lei av dette og solgangsbrisen setter inn, kan du vippe opp motoren og heise seilene istedet – og begi deg stillheten i vold på en rolig slør.

GAMMEL IDÉ. Det amerikanske Hunter-verftet har tatt fatt i en fascinerende, men ikke helt ny, idé og skapt en ekte hybrid-båt. MacGregor 26 het den første av dette slaget, og den ble faktisk en stor suksess etter at amerikaneren Roger MacGregor hadde begynt å sysle med disse tankene allerede på 1960-tallet. Nå vil Hunter-verftet følge opp denne suksessen og er kommet med sin versjon.

Hunter 27 Edge er et slags multiplum av alt. Den har senkekjøl, den kan trailes, den har vannballast, den planer for motor, den kan seiles og under dekk er det køyeplass til fire, bysse, toalett og bokomfort. Verftets påstand er at dette fungerer, og at dette er en båt som henvender seg til folk som vil ha seilbåtens frihet og motorbåtens fleksibilitet.

KJENTE TREKK. Så hvorfor er ikke alle båter slik? Utfordringen er å få til et skrog som både planer godt for motor, men som også seiler fullverdig, ikke minst på bidevind – og det er ingen enkel kombinasjon. Kanskje har Hunter klart å knekke koden?

Den nye hybridbåten har flere av Hunter-verftets velkjente trekk. Den har Bergstrøm/Ridder-rigg med tripod støtteben, den er uten akterstag og den har Hunter-seter i pushpiten.

Prisen har vi ikke fått ennå.