HALVTON: Miljøet i Sarpsborg vokser, og det deltok flere halvtonnere enn noen gang i MK Båt Cup nå i helgen.

– Halvton-miljøet vokser

25 halvtonnere seilte MK Båt Cup i helgen, og fikk til og med internasjonal deltagelse.

Publisert Sist oppdatert

Martin Kamperhaug har en finger med når Sarpsborg Seilforening arrangere sin store høstregatta, sponset av Kamperhaugs bedrift MK Båt.

Regattaen har fire klasser, Halvton, Knarr Variant, Nor Rating og tur. Tilsammen var det påmeldt 55 båter, hvor Halvton var størst med 25 båter.

INNASKJÆRS: Halvtonnerne mot mål
LENS: Behaglig seiling lørdag.
FEST: Over 100 personer samlet i seilerhytta

Flere enn noen gang

– Jeg var litt spent. Det var mye som skjedde denne helgen, og ble derfor positivt overrasket av vi klarte å samle flere halvtonnere enn noen gang i MK Båt Cup, forteller Kamperhaug. Før halvtonnerne så pusset Kamperhaug opp Knarr Variant, og av disse stilte det 11 båter. Knarr Variant har blitt en hyggeklasse i Sarpsborg. Båtene er bygget i samme lokaler som MK Båt holder til i dag.

– Knarr Variant har 50 års jubileum i år, og det ble fest lørdag med over 100 seilere på seilerhytta, forteller Kameperhaug.

Internasjonal deltagelse

Igjen kom deltagere fra Belgia. Bert Janssen har sin halvtonner «Half Moon» liggende i Norge, og liker seg her oppe. Janssen hadde med seg en kar fra Cape Town som er interessert i å kjøpe en halvtonner, og delta i mesterskapet i Belgia til sommeren.